Nätverken rullar vidare under 2019

De senaste åren har VIBF bjudit in till en rad uppskattade nätverksserier i syfte att både kunna erbjuda nya kunskaper, inspirera och stärka samarbetet mellan föreningarna. Under 2019 rullar träffarna vidare med en rad spännande ämnen i fokus hos de olika grupperna.

Idén om att bilda nätverk för olika grupper och roller inom innebandyn föddes i dialog med föreningarnas ordföranden som menade att detta vore ett bra komplement till de öppna träffar och möten som förbundet genomför, bland annat den årliga ordförandekonferensen.

Initialt bildades ett nätverk för föreningarnas domaransvariga och ett för föreningskanslister. Båda forumen kom snabbt att bli uppskattade och populära och sedan dess har flera nya nätverk startats. Just nu är bland annat ett nätverk med fokus på elitutveckling, ett för tjejer som dömer och ett för junior- och seniortränare igång.

- Samtliga grupper har startats för att vi sett ett behov och fått önskemål från föreningarna. Sedan har själva formen visat sig vara lyckosam, det vill säga att det inte blir punktinsatser, utan att varje grupp fortsätter att ses över tid och fördjupar sig i flera aktuella frågor. Det ger tid för eftertanke och reflektion samt borgar för fördjupade samarbeten framöver, säger Camilla Olsson, kanslichef hos VIBF.


Inom kort stundar vårens första träffar för både junior- och seniortränare och för elitutvecklingsnätverket. De förstnämnda kommer att ha förebyggande av skador och effektiv rehabilitering på agendan medan elitutvecklingsnätverket tar sig an temat ”Framgångsrika arrangemang”.

short_text    Skrivet av Camilla Olsson 13 januari 2019