Fastställd serieindelning

Tävlingskommittén har nu fastställd serieindelningar för senior-, junior-, röd och blå nivå. På seniornivå har det skett lite ändringar efter lag som dragit tillbaka sin serieanmälan, medan det på röd och blå nivå inkommit en del önskemål vid de serieträffar som arrangerats.

Senior

IFK Väse har dragit tillbaka sin serieanmälan gällande både A- och U-laget (herr). Det fick till följd att Grums IBK erbjöds en plats i herrar division 2 istället för IFK Väse, en plats som de tackade ja till.

I herrar division 3, som Grums tillhörde, har två nya lag tillkommit. Munkfors IBK tog den vakanta platsen som uppstod när Nilsby IK U inte anmäldes och Olsäters SK tog den vakanta platsen efter Grums. Det är första gången någonsin som Olsäters SK kommer spela i division 3.

Munkors och Olsäters vakanta platser i herrar division 4 har tagits av Lennartsfors IF och Degerfors IBK. I herrar division 5 så försvinner därmed Lennartsfors och Degerfors. Dessutom har, som ovan nämndes, IFK Väse U utgått och detsamma gäller Kristinehamns IBF U. Men istället har Degerfors efteranmält ett U-lag samt att IFK Heden efteranmält ett herrlag. I Hedens fall har man gjort med en reservation att få ta tillbaka sin anmälan fram till och med fredag, 14 juni.

På damsidan har det varit mindre rörelse. Enda ändringen är att Deje IBF utgår ur division 3. Det får till sin följd att division 3 spelas som en rak serie med elva lag, istället för östra/västra med sex lag per serie.

Damserier

Herrserier

Junior

Tyvärr tvingades Tävlingskommittén konstatera att DJ20 inte kommer kunna genomföras kommande säsong. Av de fyra tilltänkta lagen så har Kristinehamns IBF och Åmotfors IF/Eda IF tagit tillbaka sin anmälan. 

I HJ20 och HJ17 Region har inga ändringar gjorts.

Junior

Röd nivå

Här arrangerade Tävlingskommittén två serieträffar för att få in tankar och önskemål från föreningarna. På pojksidan har några ändringar skett, men utifrån det som kom fram på serieträffen så har inga ändringar skett.

På flicksidan slutade serieträffen med att ett ofärdigt förslag gällande Serie 2 och 3. Tävlingskommittén har därefter fastställd en serieindelning för Röd 2-3 där de 14 lagen delas in i två serier som möts via s.k. syskonmöten. Indelningen mellan de båda serierna, som kallas Röd 2-3 västra/östra, baseras både på lagens nivå och på geografi.

Flickor Röd

Pojkar Röd

Blå nivå

För första gången arrangerade Tävlingskommittén en serieträff för blå nivå. Det framkom några önskemål kring indelningen, önskemål som Tävlingskommittén har godkänt.

Flickor Blå

Pojkar Blå

Nästa steg

Nästa steg i processen är att senast 28 juni så kommer spelordningen/spelschema skickas ut till föreningarna för hallbokning. Senast 18 augusti ska alla matchtider vara inlagda i iBIS.

 

Har du eller din förening frågor kring serieindelningen så kontakta Johan Carlsson på 054-2021442 eller johan.carlsson@varmland.rf.se.

 

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 11 juni 2019