De prisades på årsmötet

I samband med VIBS:s årsmöte 18 juni uppmärksammades en rad prestationer från det gångna året. Bland annat delades pris till årets förening och årets domarpar ut.

Läs om samtliga utmärkelser och pristagare nedan.

Årets förening - FAGERÅS BK

"En ung förening, med innebandysektionen bildad 2009, som på kort tid byggt upp en mycket fungerande och framgångsrik verksamhet med fokus på tjejer. Utveckling och glädje är tydliga byggstenar och de sportsliga framgångarna har redan varit flera. Föreningen engagerar och släpper modigt och strategiskt fram många unga, både som ledare runt lagen och i den övriga föreningsverksamheten."

Årets ungdomsledare - TIMMY SIIK, KARLSKOGA IBF

"Trots sin ringa ålder har han redan hunnit med en rad olika ledaruppdrag. Redan som 15-åring började han engagera sig som ledare inom ungdomsidrotten och han har sedan dess kommit en att bli en mycket uppskattad tränare i sin förening. Han har lett sina lag till ett flertal sportsliga framgångar och spelare och ledare i hans närhet betonar särskilt hans stora engagemang, hans stöttning och hans strävan efter att hela tiden skapa motivation och glädje bland människorna runt sig."

Årets domarpar - LARS LARSSON, ALBIN JAKOBSSON

"För andra året i rad tilldelas utmärkelsen samma domarpar. De har under den gångna säsongen förvaltat det förtroende de fått och visat att de alltid har en hög lägstanivå. Via sin proffsighet, lyhördhet och förmågan att alltid vilja utveckla sig har de fortsatt ta stora kliv som domare. Genom dessa egenskaper och kvalitéer samt att de hållit en stabilitet över hela säsongen har de också lyckats ta en plats bland nästa års förbundsdomare."

Årets unga domarpar - ADAM HAGLUND, ERIK EJEFELDT

"Detta domarpar har under flera säsonger visat en bra ambitionsnivå och under årets säsong har de tagit stora kliv i sin utveckling som domare. Genom sina kvalitéer i domarskapet och sin lyhördhet för tips och råd så har de lyckats etablera sig i de näst högsta distriktsserierna på ett mycket bra sätt. Det är bara de själva som kommer att sätta begränsningar för hur bra de kan bli och hur långt de kan gå som domare."

Årets innebandytjej - JASMINE LAHTI-BONTÈ, SKOGHALLS IBK

"Epitetet "modern back" används frekvent i dagens innebandy, och det passar perfekt in på denna spelare. Oavsett om hon spelar senior- eller juniorinnebandy så bidrar hon alltid med ett lugnt och tryggt spel i defensiven och är ett ständigt hot i offensiven. Med sin fart, sitt spelsinne och sin vilja att fylla på i offensiven är hon som klippt och skuren för framtidens innebandy. Under årets säsong har hon varit en av Skoghalls bästa spelare i Allsvenskan och en nyckelspelare när klubbens juniorlag nådde SM-slutspel. Hon fick mycket välförtjänt avsluta säsongen med att delta på U19-landslagets breddläger på Bosön."

Årets innebandykille - JOHAN PALMQVIST, SKOGHALLS IBK

"Med egenskaper som fart, kreativitet och målsinne så är han ett ständigt hot på offensiv planhalva. Lägg sedan till hans speluppfattning, träningsvilja och förmåga att alltid ge sitt yttersta, oavsett match eller träning. Med dessa egenskaper spås han en lysande framtid. Redan under årets säsong fick han chansen i Skoghalls A-lag i Allsvenskan och han gjorde det så bra att han snabbt blev helt ordinarie i laget."

Under mötet avtackades även Mikael Malmqvist, Tävlingskommittén, och Anna Bratt, styrelsen, för sina värdefulla insatser.

short_text    Skrivet av Camilla Olsson 1 januari 0001