Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Dags för damernas DM-final - spelarintervjuer

Imorgon tisdag den 26 mars spelas den uppskjutna DM-finalen på damsidan mellan GS 86 AIF/Fagerås BK och Karlstad IBF. Matchen spelas i Forshaga Sporthall och börjar kl 19:30.

Inför matchen har vi fått en pratstund med båda lagens lagkaptener för att kolla vad de tror om matchen.

I GS 86/Fagerås är Jonna Olsson lagkapten.

Hur är din känsla inför DM-finalen?
- Såklart är det alltid spännande och kul att få spela en DM-final men det kommer bli ett väldigt tufft och hårt motstånd eftersom att vi möter ett duktigt SSL lag.

Höjdpunkten på er resa fram till finalen var förstås semifinalen mot Skattkärrs IK som ni avgjorde i sudden. Hur skulle du beskriva matchen och varför stod ni som segrare till slut?
- Semifinalen mot Skattkärr var en spännande match då det gick väldigt mycket fram och tillbaka. Vi var två lag som kämpade för att vinna hela matchen vilket sedan ledde till sudden. Tillslut stod vi som segrare och jag skulle säga att det var för att vi var laget som aldrig gav upp och som alltid kämpade in i det sista, vilket visade sig när vi slog in avgörande målet.

Ni spelar tillvardags i division 2 och ställs nu mot SSL-laget Karlstad IBF. Vad tror du om matchen och vad har ni pratat om inom laget inför matchen?
- Jag tror det kommer bli en väldigt tuff match eftersom att motståndet är äldre och mer rutinerat. Vi kommer få göra allt vi kan för att försöka spela så jämt som möjligt. Vi i laget är överens om att det kommer bli en match vi kan lära oss mycket av och en match där vi kommer behöva gå in hårdare i närkamper och ta i mer, det tror jag vi har en nytta av inför de viktiga matcher vi har framför oss.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?
- Jag tror att Karlstad kommer vara det laget som har mest bollinnehav men vi kommer inte vika ner oss bara för det. 

Är det några av dina lagkamrater som vi ska hålla lite extra koll på imorgon?
- Alla i laget har sina egna egenskaper som de är bra på, men jag tycker att Ella Johansson är en bra spelare som är duktig överallt på planen och som gör mycket poäng. Även Stina Johansson är en spelare som är väldigt duktig defensivt men som även kan skapa lägen framåt. 

Om vi ser på er säsong i övrigt så har ert lag i DJ18-SM tagit sig till Innebandyfesten och ert JAS-lag är en match från att nå samma turnering. Vad tror du är de främsta orsakerna till att ni nått sådana stora framgångar på juniornivå?
- Vi är ett lag som har väldigt roligt ihop vilket är en viktig del för att komma så långt som vi har gjort den här säsongen. Jag tycker även att vi är ett lag som alltid gör vårt bästa och som aldrig slutar kämpa innan slutsignalen gått, vilket har lett till att vi vänt många underlägen den här säsongen.

Slutligen, vad slutar matchen och vem sätter det avgörande målet?
- Jag tror att Karlstad är det laget som har störst chans att vinna matchen eftersom att det är ett SSL lag. Men skulle vi va det laget som kan avgöra matchen tror jag att det är Selma Willén som gör det.

 

I Karlstad är Emma Dahlström lagkapten.

Hur är din känsla inför DM-finalen?
- Känslan känns bra. Vi har precis avslutat vår säsong och hade sista seriematchen i helgen. Tror vi alla i laget kommer komma med en bra känsla till matchen. 

Höjdpunkten på er resa fram till finalen var förstås semifinalen mot Skoghalls IBK. Ni vann till slut med 5-2. Hur skulle du beskriva matchen och varför stod ni som segrare?
- En av orsakerna till att vi vann var för att vi var taktiska. Skoghalls förstafemma gör de mesta målen och då är de bara att försöka få bort den och skapa obalans i den femma. Vilket vi lyckades med. Deras femma fick inte till något. Vi femma mot femma är bättre än deras och siffrorna skulle ha slutat mer än vad som blev. Deras målvakt storspelade och räddade kvar Skoghall i matchen. Vi är de bättre laget och därför stod vi som segrare. 

Nu väntar ett ungt GS 86/Fagerås i finalen. Hur bra koll har du på dom?
- Tyvärr så har jag ingen koll alls. Men står man i en DM-final så är man ett bra lag. 

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?
- Som sagt så har jag ingen koll på motståndet men vi ska ha mycket boll. De är vi som ska förra matchen. 

Det finns förstås många profiler att hålla koll på i Karlstad, men är någon vi ska hålla ett extra öga på idag?
- De ni ska hålla extra öga på är Luize Bilinska och Frida Swahn. De tillsammans bjuder upp till riktigt innebandy godis. Swahns blick för spelet är en fröjd att se och hon kan även dra en och annan dragning. 

Om vi ser på er säsong i övrigt så har det varit lite upp- och ner men till slut kunde ni säkra nytt kontrakt. Vad var det som gjorde att ni kunde knyta ihop säcken?
- Ja säsongen har varit som en bergodalbana. Fast de inte har gått hela vägen för oss så har vi fortsatt krigat vidare. Vi spelare, ledare och folk runt omkring tror på de vi gör. Så de var bara att ta med de som var bra ifrån matcherna och de vi ska träna på, så jobbar man vidare med de. Så länge vi har två lag bakom oss i serien och vinner de matcher vi behöver så kommer vi klara oss. Vilket vi gjorde! Dock onödigt att vänta tills näst sista omgången innan vi säkrade kontraktet. De händer inte igen.

Slutligen, vad slutar matchen och vem sätter det avgörande målet?
- Matchen slutar 6-2 till oss, Clara ekenström

 

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-03-26, kl 08:10