Billingsfors IBK U uteslutna från herrar division 4 västra

Den 2 mars 2019 skulle Sunne IBK och Billingsfors IBK U ha möts i den tredje sista omgången av herrar division 4 västra. Men matchen ställas in när Billingsfors IBK U inte fick ihop tillräckligt med spelare för att kunna genomföra matchen.

Den inställda matchen blev ett ärende för VIBF:s Tävlingskommitté som fastslog att Billingsfors U uteblivit utan giltig orsak från matchen och Sunne IBK tilldöms segern med 5-0 samt att Billingsfors U tilldöms walk over (w.o.).

Matchen ingick, som ovan nämndes, i seriens tredje sista omgång vilket innebär det att laget som lämnar w.o. riskerar att uteslutas från den aktuella serien enligt SIBF:s tävlingsbestämmelser, kapitel 3:

§14 a. Uteslutning i seriespel

Uteslutning sker enligt nedan om ej synnerliga skäl föreligger:

[...]

- Förening vars lag lämnat w.o. i någon av seriespelets tre sista omgångar

Tävlingskommittén anser inte att det föreligger några synnerliga skäl i ärendet och beslutade att Billingsfors IBK U utesluts från herrar division 4 västra.

Beslutet om uteslutning togs den 6 mars 2019 och verkställdes idag, 14 mars 2019, då Billingsfors IBK meddelat att man inte kommer överklaga beslutet.

Uteslutningen innebär att laget flyttas ner till division 5 till nästa säsong samt att matcher som Billingsfors IBK U deltagit i ogiltigförklaras och såväl lagets som motståndarlagens erövrade poäng och målresultat annulleras.

Nya tabellen för division 4 västra kan ni se här.

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 14 mars 2019