Certifierad förening

Så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt!

För att stärka värmländsk innebandy har vi sjösatt satsningen Certifierad förening, där vi från VIBF stöttar dig och din förening i jobbet med att bli ännu bättre och skapa ännu bättre förutsättningar för dina medlemmar, genom att implementera Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) i alla delar av verksamheten.

Under en tremånaders period har du chansen att få hjälp med att gå igenom hela föreningens verksamhet och identifiera vilka delar som kan utvecklas för att föreningen ska bli ännu mer attraktiv för medlemmarna och kunna tillgodose deras olika behov.

I den första delen – ”Kunskapssteget” - ser vi till att föreningens alla enheter, alltifrån styrelse och ledare till föräldrar och domare, får en kunskap om och en förståelse för vad SIU innebär och hur tankesättet kan stärka och utveckla föreningen som helhet.

Under nästa steg – ”Sjösättningen”- tittar vi närmare på viktiga styrdokument som stadgar, verksamhetsplan, vision och värdegrund och vi hjälps åt att se över hur dessa kan anpassas och utvecklas i enlighet med SIU. I detta steg jobbar vi tätt tillsammans och ser till att i slutänden identifiera vilka beslut som föreningen behöver ta för att få till konkreta förändringar.

Kort sagt, Certifierad förening är en unik chans att rusta och stärka din förening inför framtiden. Samtliga föreningar som genomgår satsningen kommer att uppmärksammas och lyftas i VIBF:s olika kanaler och på årsmötet. Ni kommer även att få material som visar att ni är certifierade, att sätta upp i hallar och föreningslokaler.

Visst låter det spännande? Hör av dig till sofia.carlsson@varmland.rf.se redan idag och tala om när i tid det passar just dig och din förening. Och du, har du frågor och tankar om Certifierad förening, slå gärna en signal till Sofia på telefon 054 -202 14 44. Vi hörs!

Certifierade föreningar

Fagerås BK
Karlskoga IBF
Grums IBK
Hagfors IBS
Skoghalls IBK
Arvika IBF
Deje IBF
Kristinehamns IBF