Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Covid-19 säsongen 2020/21

Informationen på denna sida uppdateras när tävlingsverksamheten kan återupptas. Tills vidare, följ nyhetsflödet här på hemsidan och våra sociala kanaler för Coronauppdateringar från oss.

 

På denna sida hittar ni all information kring hur covid-19 påverkar tävlingssäsongen 2020/21. Ni finner allt ifrån texter med information till videoklipp och blanketter.

SIBF:s protokoll rörande distriktstävlingar

Detta dokument ligger till grund för hur serier och tävlingar ska genomföras under säsongen 2020/21 på distriktsnivå.

https://www.innebandy.se/inlagg/lista/information-gallande-coronaviruset/

 

Sammanställning från föreningsmöte

Måndagen den 14 september höll Värmlands IBF ett digitalt möte dit alla föreningar var inbjudna. Nedan kan ni ta del av den powerpoint-presentation som gicks igenom samt även ta del av mötet i sin helhet via videoklippet.

Ladda ner ppt-presentationen från mötet

 

Viktig information gällande serie- och poolspel

  • Kostnader för matchflyttar tas bort fram till 31 december eller tills något annat meddelas.
  • Kostnader för W.O. tas bort fram till 31 december eller tills något annat meddelas.
  • Alla serier startar som planerat.
  • Tävlingskommittén tar beslut månad för månad kring poolspelen på grön nivå. Beslutet för oktober är att de inte kommer starta. Istället paras de anmälda lagen ihop och får spela enskilda matcher i oktober. Beslut för november tas i mitten av oktober.
  • Lilla VM F/P13, som skulle ha spelats i november, ställs in.
  • Lag som ska spela match får komma tidigast 1 timme innan matchstart till matcharenan för att bl.a. minska trängseln och hur många personer som befinner sig i respektive arena.
  • Arrangerande förening ska ha minst tre hallvärdar vid varje match som ska hjälpa bortalaget, domare och ev. publik med hur de får röra sig i hallen.

 

Lokala restriktioner

Förändringar i tävlingsverksamheten i Bengtsfors och Åmåls kommuner

Förändringar i tävlingsverksamheten i Karlskoga och Degerfors kommuner

 

Direktiv gällande att skjuta upp matcher

Direktiv

 

Publik

Tillsvidare gäller att alla tävlingsmatcher kan spelas med publik, dock med maximalt 50 åskådare. Detta under förutsättning att SIBF:s riktlinjer och rekommendationer efterföljs samt efter Polismyndighetens godkännande.

Förening ska ta kontakt med polis och efterfråga om anmälan om idrottsevenemang behöver göras. Polismyndigheten i Bergslagen, dit Värmland hör, betonar att varje förening ska kontakta sitt lokala poliskontor.

Som publik räknas endast åskådare och inte spelare, ledare, funktionärer, ordningsvakter eller annan personal som tjänstgör på uppdrag av arrangören.

OBS! Vid alla barn- och ungdomsmatcher (ej senior) får sju skjutsande bortaföräldrar komma in i hallen även om ingen publik tillåts, dessa ses då som funktionärer. Deras namn ska då finnas med på funktionärslistan (se mer information rörande dessa listor längre ner).

Beslut gällande publik i de värmländska hallarna (+ hallar i norra Dalsland)

Från 1 november har FHM och regeringen beslutat att gränsen för antalet åskådare inom idrotten får ett undantag och höjs till 300 personer. SIBF kommer nu att ha en dialog med RF och samråd med övriga specialidrottsförbund i de stora lagbollidrotterna för att under nästa vecka (44) uppdatera Svensk Innebandys tävlingsreglemente och riktlinjer utifrån den ändrade förordningen.

 

Hallregister

Nedan finner ni all information kring vad som gäller för spelare, ledare, domare och publik i respektive hall. Med andra vilken in- och utgång ska man använda, tillåts publik på alla matcher o.s.v.

Till hallregistret

 

Blanketter rörande funktionärslistor

Barn- och ungdomsmatcher

Junior- och seniormatcher

En blankett ska fyllas i per match för att kunna användas om smittspårning krävs. Arrangerande förening ansvarar för att blanketten fylls i och sparas i minst 30 dagar.

 

Kompensationsstöd till föreningar hösten 2020

Regeringen har beslutat att ge idrottsrörelsen 1 miljard kronor i förlängt stöd på grund av Coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Föreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar:
- Ansökan om stöd för kvartal 3 (juli, augusti, september. Ansökan är öppen för föreningar från 15 oktober till 26 oktober.
- Ansökan om stöd för kvartal 4 (oktober, november, december) öppnar i januari, exakta datum ej fastställda.

På RF SISU Värmlands hemsida finns all information om hur ansökan görs och vilka underlag som krävs - klicka här

 

Frågor

Kontakta VIBF:s kansli