Tränare

Innebandyns tränarutbildningar syftar till att ge dig som ledare rätt kompetens utifrån den nivå som dina utövare befinner sig på. Allt enligt riktlinjerna i Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). Därför är strukturen på utbildningarna dels uppdelade mellan barn/ungdom (6-16 år) och junior/senior, och dels bygger de inte på den traditionella stegstrukturen.

Det innebär att det i samtliga fall krävs en godkänd Grundutbildning, innan man sedan kan gå vidare och fördjupa sig inom sin nivå. Observera att Grundutbildningen skiljer sig åt mellan barn/ungdom och junior/senior.

Innehållet i utbildningarna är lika oavsett var i landet du utbildar dig och ger därför behörighet till nästa nivå oavsett var du väljer att gå den.

Nya utbildningskrav för våra ledare
I linje med SIU-modellen och målsättningen med ökad kompetens och utveckling av våra ledare så förändras nu kraven för godkända ledare som står i båset i samband med match (t.om 16 år).

* Fr.o.m. säsongen 17/18 så är det obligatoriskt med SIU grundutbildning samt människan för alla ledare i båset.

Vi erbjuder fortlöpande utbildningar, passa på att redan nu börja anmäla era ledare till dessa kompetenshöjande utbildningar för att utveckla er förening och era ungdomar. Genom idrottslyftet subventioneras deltagaravgiften per ledare med 700 – 950 kr. 

Notera att ansökan måste göras av föreningen inom 60 dagar från utbildningstillfället för att få bidrag från idrottslyftet!

Frågor kontakta Johan.good@innebandy.se 

Utbildning

Utbildningsfunderingar?
Kontakta Kansliet
Johan.good@innebandy.se
018-130630

Kursinstruktörer i Uppland:
Jonas Wärm
Markus Puskala
Ola Forsgren
Johan Good

Idrottslyftet