Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Lokala restriktioner även i Region Stockholm

Under eftermiddagen idag den 29/10, fattade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Stockholm beslut om skärpta allmänna råd i Stockholm. Det finns likheter och skillnader med situationen i Uppsala Län och i Stockholms fall har punkt 5 aktiverats:

- att avstå från att delta i möten, konserter, idrottsträningar och matcher.

Vi på Upplands Innebandyförbund har ett antal föreningar som är verksamma i Stockholms län och har beslutat att de regler som Stockholms Innebandyförbund beslutat om ska gälla även för er. Nedan följer Stockholms beslut som alltså påverkar IBF Roslagsalliansen, Midas IBK, Estuna IF, Rosersberg IK, Sigtuna IF och Rosersberg Arlanda IBK samt uppländska lag som ska möta dessa föreningar de kommande tre veckorna:

Stockholms Innebandyförbund har sedan beskedet kom fört en dialog med Svenska Innebandyförbundet, samt vilka konsekvenser beslutet får på innebandyn i Stockholm och vilka åtgärder som därmed bör vidtas av oss på Stockholms Innebandyförbund och av våra föreningar.

Följande gäller från och med idag 29 oktober till och med 19 november:

 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 29 oktober-19 november på distriktsnivå, dvs röd nivå, Herrar H2-3-4-5, Damer D1-2-3, juniorserier och veteranserier skjuts upp.

 • Svenska Innebandyförbundet har tagit beslut gällande matcher i förbundsserierna. Matcher med Stockholmslag i JAS, H1 och Allsvenskan dam till och med 17 november skjuts upp. Matcher i SSL dam och herr samt Allsvenskan herr spelas enligt fastlagt spelschema.

 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 29 oktober-19 november på grön och blå nivå ställs in.

 • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta som vanligt, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom.

 • Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning. Stockholms Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.

 • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre.
  Det är viktigt att vi tillsammans r vårt bästa för att minska smittspridningen framöver.  Vi förstår att ovanstående punkter påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen.   
         
  Dock rekommenderar vi föreningar att också planera för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter en längre tid än 19 november. Ovan text är skrivna utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, framöver och vi kommunicerar ut ny info löpande.

Beslutet från Folkhälsomyndigheten finns att läsa här.

Med vänliga hälsningar
Stockholms Innebandyförbund

short_text    Publicerat av Simon Andrén 2020-10-30, kl 11:41