Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Hagunda IFs match mot Hudik/Björkberg sänds gratis!

Nu på lördag den 5/12 kl.17.00 spelar Hagundas herrlag i allsvenskan norra match mot Hudik/Björkberg

Hagunda IF kommer att sända matchen gratis för att ge lite glädje tillbaka till alla supporters och sponsorer som stöttar föreningen under dessa tråkiga och besvärliga tider!

Förutom att sändningen är gratis kommer de att skapa en lite roligare inramning med försnack och intervjuer inför matchen samt i pauserna.

Ni hittar sändningen här: innebandy.tv/hagunda

Läs mer om sändningen på Hagundas hemsida laget.se

Vi passade på att ställa lite frågor till Hagundas tränare Magnus Adolfsson 

Nu på lördag så möter ni Hudik/Björkberg, vad är dina tankar inför matchen?

Att det ska bli roligt att spela match mot ett motstånd som har en hel del spelskickliga herrar, kan bli sevärt. Men för vår del är det en chans att fortsätta utveckla vårt spel och efter en träningsvecka som varit väldigt bra så har jag stora förhoppningar att vi kommer ut och presterar vår bästa insatts för säsongen.

För de som kommer kolla på matchen, finns det någonting som du tycker att de ska titta lite extra på?

Jag tycker den som tittar kan hålla lite extra koll på hur vi hanterar att inte hamna nere i hörnen i vårt anfall. Vi vill bli rakare och farligare i spelet med boll och jag hoppas det märks i denna match genom att vi har mycket inbryt, avslut och trafik mot mål.

För de som inte har så bra koll på Hagundas herrlag, kan du berätta lite om laget?

En kompetent grupp spelare som alla vill väldigt mycket, sakta men säkert börjar maskinerit sätta sig och varje enskild tar ansvar för sin prestation. Finns många profiler som bjuder på sig själva och har man haft en dålig dag så går man alltid från träningen några skratt rikare.

Vad tycker du är det roligaste med att vara tränare?

Att vinna är väl det korta svaret. Men lite mer utförligt så är det att forma en grupp av både spelare och ledare där varje enskild persons styrkor tas till vara på bästa sätt. Att coacha individen är något som är roligt både inom idrott och i andra sammanhang.

I helgen på SIBFs tävlingskongress så spikades beslutet att man till nästa år ska införa svenska cupen, har du några tankar kring det?

Egentligen inte, men jag tror att det kommer göra innebandyn gott om man får till det på ett bra sätt. Det här med cuper är ju något som de flesta svenska ligor har svårt att implementera på ett bra sätt, handlar om att skapa ett värde i att vinna. För lagen från lägre serier är det alltid kul att få mäta sig med SSL-gängen.

Vill du läsa mer om svenska cupen och hur det kan påverka din förening så klicka på länken här så kommer du till SIBFs nyhet 

short_text    Publicerat av Johan Good 2020-12-04, kl 15:11