Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Hagunda IF utsedda till årets ungdomsförening

Hagunda IF vann igår pris i kategorien "Årets ungdomsförening" på Uppsala idrottsgala. 

De andra två nominerade föreningarna var Upsala IF och GF Uppsalaflickorna. 

Vad gör då Hagunda för arbete som ligger bakom vinsten? 


- Vi aktiverar en väldigt stor andel av alla barn i vårt upptagningsområde och totalt är det omkring 350 aktiva barn och ungdomar i föreningen.

- Det är en ganska jämn fördelning av flickor och pojkar bland våra aktiva. I innebandysektionen har vi aktiva flickspelare i alla födelseår från flickor födda 2002 till 2014, vilket få föreningar i Uppland kan stoltsera med.

- Vi vill att alla ska kunna vara med och våra avgifter är väldigt låga. Dessutom erbjuder vi alla familjer en möjlighet att slippa betala avgiften, eller att dela upp betalningarna om man har det tufft ekonomiskt. Denna säsong är det tre familjer som har behövt den möjligheten.

- Vår seniorverksamhet bär sig helt själv och belastar inte alls ungdomsverksamheten. De senaste åren har det faktiskt varit tvärt om, där seniorverksamheten har bidragit till ungdomsverksamheten.

- Vi jobbar för att skapa en gemenskap och samhörighetskänsla i föreningen. Detta görs till exempel genom att seniorlagen ställer upp och sköter ca 35-40 fadderträningar åt ungdomslagen varje säsong.

- Vi har under det senaste året arrangerat fyra läger, där pojkar och flickor från flera olika ålderskullar tränar tillsammans och ytterligare ett läger är planerat till sportlovet.

- Det är alltid fri entré för våra ungdomsspelare och ledare till alla seniormatcher och det finns väldigt billiga säsongskort som föräldrarna kan skaffa. Även här har vi erbjudit gratis säsongskort till de föräldrar som inte har råd att skaffa säsongskort. Därmed är många ungdomsspelare på seniormatcherna och det blir som en samlingsplats med socialt umgänge för hela föreningen.

- I början av sommaren ordnade vi en familjedag i Vänge, dit alla var välkomna och vi ordnade gratis aktiviteter för barn och vuxna i Vänge tillsammans med herr- och damspelare i föreningen.

- I slutet av sommaren ordnade vi en liknande familjedag i Vreta, dit alla var välkomna.

- Vi har under hösten haft en stor kampanj för att stötta Barndiabetesfonden, där alla ungdomslag var involverade och spelade med den "blå knuten"

- I december ordnade vi en stor insamling till Akademiska sjukhusets barnfond, där vi samlade in drygt 32.000kr till fonden. 

(text skriven av Anders Öman, ordförande i innebandysektionen) 

 

Stort grattis Hagunda IF önskar vi från Upplands innebandyförbund 

short_text    Publicerat av Johan Good 2020-03-16, kl 09:11