Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Föreningsbesök hos Tobo/Örbyhus FF

Hejsan Jesper Edling!

Du är styrelseledarmot i Tobo/Örbyhus FF innebandy, berätta lite om dig själv och din bakgrund inom innebandyn!

- Jag är 24 år gammal kille som är född och uppvuxen i örbyhus. Till Vardags så jobbar jag som kock på IFU arena i Uppsala. Jag fick mitt intresse för idrott väldigt tidigt eftersom jag hade aktiva föräldrar. Under grundskolan så började innebandyn komma fram som ett intresse. Vi fick då möjlighet att välja innebandyprofil i skolan. Efter grundskolan så började jag spela i Storvreta juniorer och spelade där i 3 år. Gick sedan till Tierp IBK H4 som spelare första året och ensam spelande tränare andra året. Efter de återvände jag hem till moderklubben TÖFF som då tagit sig upp till H5 efter omstarten året innan. Har varit spelande tränare tillsammans med Jimmy Norberg och Adam Stork dom 2 senaste säsongerna.


TÖFF är en flersektionsförening, vilka fler idrotter finns inom föreningen?

-Tobo/örbyhus FF,allmänt kallat TÖFF, är en väletablerad idrottsförening på orten. Föreningen bedriver idrotterna Fotboll och Innebandy. Fotbollen startade tidigt år 1975. Innebandyn startade lite senare år 1995.

Du är också hårdför back i TÖFFs framgångsrika herrlag i H4 (Uppflyttade till H3). Ni har väldigt många matcher nu som obesegrade, faktum är att ni närmar er ett rekord i Sverige! Berätta!

-​Tack så mycket för att du tycker de,jag försöker göra mitt bästa varje match för laget och för klubben.Ja de stämmer bra, vi har läst att de svenska rekordet är på 58 raka matcher utan förlust. De skulle vara en häftig grej att slå rekordet men bedriften på 53 raka matcher är vi väldigt glada och stolta över. Jag tror otroligt mycket på vårat lag och gör vi alla vårt bästa så kan vi ha god chans att lyckas. Vi är medvetna om att ju fler matcher vi spelar desto närmare kommer en förlust.

Varför går det så bra för TÖFF herr? Vad är framgång medicinen?
- Efter ungdomstiden som var framgångsrik så splittrades lagen, spelare flyttade till olika klubbar som hade junior satsningar t.ex Sirius,Storvreta,Hagunda,Alunda,Fbc uppsala m.m. En stor del av spelarna har nu återvänt hem till moderklubben när de vart på tal om en nystart för Herrarna. Så laget var i stort sett samspelta redan från start. Vi är ett gäng talangfulla grabbar med stor träningsvilja och vinnarmentalitet. På planen så vill alla vinna till varje pris,spelar ingen roll om det är träning och vi spelar om att slippa plocka ner sargen eller om de är en serie match det är vinst som gäller. Det är högt i tak inne i omklädningsrummet de finns en ömsesidig respekt mellan oss alla. Det förekommer ingen mobbning eller trakasserier och man litar på varandra och uppskattar varandras olikheter. utanför planen är vi som en stor familj som tar hand om varandra stöttar och pushar, vi är med varandra mycket i privatlivet oxå. Vi har så gott som varit ett självspelande piano de senaste säsongerna. Vi är medvetna om att de nu kommer krävas mer av oss spelare,ledare och klubb att gå upp i H3. Med resultatet i hand får vi säga stort tack till dom klubbar med junior satsningar som har en stor del i vår framgång samt att alla fantastiska spelare ville komma hem.Är er målsättning att ta er raka vägen upp i H2?
-Vi blev som sagt nyligen uppflyttade till H3 som seriesegrare. Därför har vi inte hunnit prata om någon målsättning till nästa säsong.De kommer bli en häftig upplevelse för klubben att spela H3 för första gången i klubbens historia. Klart vi vill vinna matcher och sen om de räcker till uppflyttning återstår att se. Vi är nykomlingar och kommer därför ta en match i taget.

Ni har också glädjande startat upp damverksamhet igen efter att den har varit vilande ett antal år, hur ser du på det?
-Jag tycker de är jätteroligt att vi har fått en dam verksamhet igen,både i Fotbollen och i Innebandyn. De är väldigt viktigt för föreningen att vi har en Dam verksamhet tillsammans med Herr och ungdomen,som gör att hela samhället blir engagerat i idrotten. Roligt att de är så många damer utifrån som väljer att vara aktiva för våran förening och spela i den gulsvarta tröjan. Även dam tränaren Jesper Hedlund som kommer från Tierp utan anknytning till laget.

Om vi tittar lite snabbt över era lag så har ni lag gemensamma med Tierps IBK, hur ser det samarbetet ut?

-​Vi hade i år 4 lag gemensamma med Tierp IBK. Där vi hade 2 pojklag 1 flicklag också dam laget. Samarbetet har vi för att kunna låna spelare mellan varandra och hjälpas åt. Vi har inte diskutera om en fortsättning med samarbetet ännu inför hösten och nästa säsong. Så jag kan tyvärr inte svara så mycket mer på den frågan.

Vilka träningsgrupper och lag tror du TÖFF kommer att ha till höstens förhoppningsvis virusfria säsongsstart? -​Med förhoppningar att viruset är borta så kommer Töff ha sammanlagt 11 lag som spelar innebandy säsongen 2020/2021. Lag med både flick och pojk innebandy.
Herr A och U,Dam,Flickor 05 till 10 och Pojkar 05 till 14.

Stort tack för intervjun och vi önskar er en trevlig vår!

-Tack själv,för att ni ville göra den här intervjun med mig och framförallt föreningen töff,trevlig sommar!

short_text    Publicerat av Johan Good 2020-04-07, kl 10:23