Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Dags för DM-finaler - säsongens distriktsmästare ska koras

Den 8 och 10 mars går årets DM-finaler av stapeln i IFU Arena. Under två helkvällar kommer herr- och damjuniorfinalerna samt dam- och herrfinalerna att avgöras.
– I vårt arbete med att bredda och tillgängliggöra vår sport är vi glada över att kunna arrangera DM-finalerna i en ny form, säger Dan Back, ordförande på Upplands Innebandyförbund.

Snart är det äntligen dags att kora säsongens distriktsmästare i Uppland. Under två helkvällar kommer sammanlagt åtta lag att göra upp om den åtråvärda titeln. 

– Vi vill skapa en bra upplevelse för såväl lag som publik och även hålla en bra kvalitet på upplevelsen oavsett om du följer finalerna på plats i IFU Arena eller via webbsändningen, säger Dan Back. 

Totalt kommer fyra rafflande finaler att spelas. Finalerna för dam- och herrjuniorerna kommer avgöras under tisdagskvällen medan herr-och damfinalen kommer spelas under torsdagskvällen. Det blir därmed två helkvällar med innebandy där alla fyra finaler kommer att avgöras på A-plan i IFU Arena.

– Det känns otroligt kul att kunna erbjuda Upplandspubliken två helkvällar med fokus på finalerna. I vårt arbete med att bredda och tillgängliggöra vår sport är vi glada över att kunna arrangera DM-finalerna i en ny form, säger Dan Back

I nuläget är sju av åtta lag klara för final. Den andra semifinalen på damsidan spelas mellan Uppsala Teknologer och Storvreta onsdagen den 2 mars.

Matchtider, 8 mars, tisdag:
Damjuniorfinalen, 18:00: Hagunda – Storvreta
Herrjuniorfinalen, 20:15: Hagunda – Vide

Matchtider, 10 mars, torsdag:
Damfinal, 18:00: Sirius – Storvreta/Uppsala Teknologer
Herrfinal, 20:30: Uppsala Teknologer – Bälinge

Det är fritt inträde på alla finaler och samtliga matcher kommer även att webbsändas på innebandy.tv

short_text    Publicerat av Amanda Delgado Johansson 2022-02-24, kl 16:22