Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Årets domarkometer - Malin Hjelm & Christian Brundin

Malin Hjelm har under säsongen tagit sig an sina uppdrag på ett föredömligt sätt. Lovorden kring henne har florerat både på och utanför planen. Hon visar ett stort engagemang när hon dömer sina matcher som för med sig en tillit hos spelarna hon dömer. Trots sin unga ålder sågar hon under säsongen debuterat i seniorsammanhang. Fortsätter hon på den inslagna vägen går hon en lysande karriär till mötes. Årets domarkomet säsongen 2019/2020 är Malin Hjelm!

Grattis till utmärkelsen årets domarkomet tjej! 

 

Vem är Malin Hjelm och vad gör du när du inte dömer innebandy? 

 

Jag är en tjej på snart 17år som går första året på gymnasiet i Enköping. När jag inte dömer eller går i skolan så spelar jag innebandy med mitt lag Enköpings IBK eller umgås med familj och vänner. 

 

Hur länge har du dömt innebandy?

 

Detta var mitt andra år som innebandy domare.

 

Vad tycker du är dina största styrkor som domare?

 

Oj svår fråga, jag skulle nog säga att jag har bra spelförståelse eftersom jag själv  spelar innebandy och vet hur snabbt spelet kan vända och vart man ska stå för att kunna se bäst och inte vara i vägen. 

 

Har du någon förebild som domare?

 

Nej tyvärr, önskade att jag hade mer koll på domare än vad jag har. 

 

Har du någon målsättning med ditt dömande på sikt eller dömer du bara för att det är roligt?

 

Jag dömer mestadels för att det är roligt och för att jag trivs på innebandy planen. Men det hade varit roligt att utvecklas ännu mer och kunna döma högre än vad jag gör nu såklart. 

 

Tack för intervjun och grattis än en gång till din utmärkelse! 

 

Christian Brundin har under säsongen tagit sig an sina uppdrag på ett föredömligt sätt. Lovorden kring honom har florerat både på och utanför planen. Sin relativt korta domarkarriär till trots så har han provat på seniormatcher och utvecklats mycket som domare. Med ett stort engagemang både på och utanför planen kombinerat med viljan att utvecklas gör att han kan fortsätta ta kliv framåt i sin karriär kommande säsonger.

Årets domarkomet säsongen 2019/2020 är Christian Brundin!

Hejsan!

Grattis till utmärkelsen årets domarkomet pojk/herr!

Tackar så hemskt mycket! 

När du inte dömer innebandy, vem är Christian Brundin då? 

Ja du, är en 33-årig elektriker som är uppvuxen/boende i Österbybruk. Har en mamma och syster boendes i Österbybruk och pappa boendes i Gimo plus en syster i Norrköping som jag träffar då och då. Under vintrarna blir det en hel dömande såklart utöver det på vintrarna så blir det mycket sport på tv helst fotboll och skidor. På somrarna dömer jag fotboll så det blir mycket dömande även då. Mellan allt dömande försöker jag spela lite golf med mina vänner. All sport är bättre live så försöker se så mycket live sport det bara går. 

Vilka är dina största styrkor som domare?

Jag skulle nog beskriva mig som ganska lugn och försöker förmedla det till alla på planen. Är även glad och försöker smitta av det till spelarna som ska tycka att innebandy är det roligaste som finns. 

Vad är svårast med att döma tycker du?

Det måste vara att det går fort och man måste ta snabba beslut. Att våga blåsa, för man är fortfarande lite osäker på visa saker men där har mina mer erfarna kollegor varit ett stort stöd och bollplank där man kan diskutera vad man kunde ha gjort annorlunda i olika situationer. 

Hur högt dömer du nu i seriespelet?

Det har blivit några matcher i H6 och D3 denna säsong vilket har varit väldigt roligt. 

Satsar du vidare till nästa säsong?

Självklart, kan inte vara utan allt dömande. Det är för roligt för att sluta och skulle nog inte klara av att vara utan alla trevliga kollegor och spelare och ledare.    

Tack för intervjun och vi på Upplands IBF önskar dig en trevlig vår!

Tack detsamma Olle och alla på Upplands IBF. 

short_text    Skrivet av Johan Good 6 april 2020