SM-brons till Upplandslagen

Då var årets upplaga av SDF-sm avklarad, igår kl 19 anlände den uppländska spelarbussen till Uppsala och med i bussen hade vi två st SM-brons! 

För första gången sedan säsongen 2010/2011 hade vi två uppländska lag på pallen, båda lagen mötte slutsegrarna i respektive semi och våra uppländska spelare pressade motståndarna i respektive match fram till slutsignalen. 

Tjejernas resa till slutspel inledes med ett starkt gruppspel där de vann samtliga matcher och imponerade spelmässigt. I kvartsfinal besegrade de vårt granndistrikt Dalarna med 4-1 och det var en gedigen laginsats som var segerreceptet, Linnea Hammar var en av de tongivande offensiva pjäserna med sina 2+1. Ett av målen var en ruskigt kylig straff.

I semifinal så väntade Stockholm och efter en mållös första period där de båda lagen kände på varandra så tog matcher fart ordentligt i den andra perioden, ställningen var 2-2 inför den tredje perioden. Tjejerna kämpade länge och väl men när slutsignalen tjöt så hade Stockholm vunnit med 5-3.

I samband med prisutdelningen så blev Ella Hjortshagen och Linnea Hammar uttagna till turneringens all star team som togs ut av förbundskaptenerna för U19 dam landslaget Camilla Granelid och Johan Hydling.       

För grabbarnas del så började turneringen något knackigt men de löste avancemang till slutspel genom en seger i sista gruppspelsomgången vilket innebar att vi hamnade på samma poäng som Södermanland men avancerade via inbördes möten. I kvartsfinal så stod grabbarna för en fin insats och besegrade Västergötland med 3-1, segerorganisatörerna var framförallt målvakten Emil Lindblom och Axel Backström som stod för 2 viktiga kassar.

I semifinal så väntade Östergötland och det blev en härlig tillställning, två lag som trampade gasen i botten! Uppland var bra med hela vägen och när Melvin Alm reducerade till 2-3 i slutskedet av matchen så tändes hoppet på nytt. Grabbarna stod för en rejäl slutforcering men fick tyvärr inte in bollen bakom Östergötlands keeper.      . 

Vi överledare (Johan Good & Bosse Grängsjö) är ruskigt stolta över våra tappra spelare & ledare och den fantastiska turnering som de levererade. 

F16 

Elin Höglund
Ella Hjortshagen
Elsa Rohlin
Elvira Danielsson
Emma Löfberg
Emma Åsberg
Felicia Christoffersen
Felicia Swedén
Frida Ågren
Hanna Geifalk
Isa Lunneborg
Julia Falk
Linnéa Hammar
Lisa Åkerfelt
Maja Kruse
Maja Olsson
Signe Lidén
Telma Carlsson
Tilda Strandell

Ledare: Johan Holmin, Jenny Arpe, Fredrik Hermodsson, Elvira Andersson & Viktor Eklund

P16

Albin Schulat
Axel Backström
Benjamin Hafdell
Emil Lindblom
Filip Öhrstedt
Fredrik Neu
Hampus Bergholm
Hampus Nilsson
Kalle Enqvist
Linus Malm
Ludvig Kaneberg
Ludvig Lindhe
Melvin Alm
Olle Hedfors
Oskar Eriksson
Per Andersson
Rasmus Grönvik
Ruben Pettersson
Simon Alm

Ledare: Tobias KÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!!! Andersson, Selma Frykholm, Martin Dahlberg, Elvira Andersson & Viktor Eklund

Spelarna som representerade Distriktslaget 2019 har följande moderklubbar: Alunda IBF, IS Saga, Rasbo IK, Arlanda IBK, Sigtuna IF, Vaksala SK, Almunge IK, Storvreta IBK, Björklinge BK, IK Sirius IBK, Midas IBK, SK Vide, Örsundsbro IBF, Hagunda IF, Enköpings IBK, Bälinge IF, Tiunda IF, FBC Uppsala, Stenhagen KK

short_text    Skrivet av Johan Good 7 januari 2019