Ange avsändare vid domarbetalning

Denna information berör främst er förenings kassör eller den person som genomför betalning av domararvode.

Det nya systemet för domarutbetalning är i full gång och vi kan passa på att påminna om att ni som förening ska skriva ett meddelande till domarna när ni gör betalningen via bank eller swish. En och samma domare kanske dömer fem matcher a 400 kr en helg, om en förening då missar att betala är det svårt att reda ut om ni inte skrivit ett kort meddelande i still med: "Loke IBK U H4"

Glöm inte att markera matchen som betald i IBIS i samband med att ni betalar.

I poolspel och Knatteligan är det arrangerande förening som står för domararvodet i samtliga matcher. Domaren ansöker om ersättning per match men ni kan med fördel slå ihop summan och betala en klumpsumma för hela poolspelet eller hela Knatteligan.

Ex: Ett sammandrag med Knatteligan består nästan alltid av 12 matcher fördelade på sex matcher på plan 1 och sex matcher på plan 2. Vi har en domare per plan.

Domarna ska ha 80 kr per match så istället för att betala ut 80 kr 12 ggr betalar ni ut 480 kr till var och en av domarna. Totalt 960 kr för hela Knatteligan. Föreningens utbetalare kan sedan markera alla matcherna som betalda i datasystemet IBIS.

Uppdaterad manual i PDF-format <--- Klicka på denna länk!
short_text    Skrivet av Simon Andrén 24 oktober 2018