Ordförande har ordet - Ledarskap genom krisen


Härom dagen skärpte regeringen tonen och restriktionerna. Vi måste trycka ner smittspridningen. Även om det inte begränsar vår verksamhet så mycket mer än de gällande lokala råden i Stockholm så är det ändå en tydlig signal.

Vi kommer inte spela matcher förrän efter årsskiftet och i skrivande stund råder de lokala restriktionerna som begränsar träning fram till 13 december, men kan förlängas.

Om vi kommer vara tvungna att leva med dessa begränsningar längre än så vet jag inte. Men ju fler som noggrant följer restriktionerna, desto tidigare kommer vi att kunna spela matcher igen.

Det är en mycket prövande tid för samhället. Och för oss alla som är ledare. Ditt och mitt ledarskap påverkar hur vi kommer att klara oss genom och ut ur pandemin. Hur våra föreningar kommer att må, hur ni som ledare och de runt omkring er mår och hur våra spelare mår.

Vi har gjort det bra hittills.

Men vi springer ett maratonlopp och vi har sannolikt långt kvar innan vi är i mål. Förhoppningsvis kommer de mest begränsande restriktionerna att lätta innan skolan börjar efter jullovet. Men lyssnar man på epidemiologer så kommer vi nog får leva med vissa restriktioner under lång tid.

I oroliga tider behövs tydligt, tryggt och starkt ledarskap. Det har du, vi och vår rörelse. Men det kommer inte vara lätt. Vi behöver hjälpas åt. Stockholms Innebandyförbund ska ta vårt ansvar.

Vårt ledarskap, som bygger på ledorden stödja, leda och företräda, ska hjälpa dig i ditt ledarskap. Vår ambition den kommande tiden är att:

  1. Stödja: Skapa digitala platser för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte. Vi behöver tänka nytt och hjälpa varandra hålla intresset och engagemanget uppe hos våra spelare. Inte minst de som spelar på röd och svart nivå. Vi behöver också hjälpas åt att tänka långsiktigt, göra realistiska planer för ekonomin en eller flera säsonger framåt.
  2. Leda: Tidiga och tydliga beslut så att du kan planera din verksamhet. Det gäller både det praktiska och det ekonomiska kring tävlingsverksamheten om restriktionerna drar ut på tiden.
  3. Företräda: I de sammanhang vi verkar föra fram innebandyStockholms behov, egenvärde och samhällsnytta. Det kan handla om stöd från kommuner eller behovet att få mer träffsäkra restriktioner som tillåter träning tillsammans på smittsäkert sätt för de som är 16 år och äldre. 

Tillsammans är vi starka. Vi fortsätter den omställning vi vill göra – genomföra strategiska förändringar för att skapa en innebandy för 2020-talet, bygga nätverk för kompetensutveckling mellan föreningar och ledare, och ta chansen att digitalisera och tillgängliggöra enorma kunskap som samlat finns i vår rörelse.

Vi ska inte övervintra – vi ska likt bäckarna hitta nya vägar fram och förhoppningsvis samlas i en vårflod kraftigare än någonsin.

Ordförande
Mattias Hjelmberg

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-11-20, kl 12:22