Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Information från domarkommittén om säsongen 2021-2022

Under året har fokus varit på att få igång verksamheten efter den långa pausen säsongen 2020-2021. Mycket fokus har varit på fadder- och coachverksamheten som stöttar våra domare ute i hallarna. 81% av alla som började döma säsongen 2020-2021 fortsatte döma även denna säsong. En lite sämre siffra än vanligt, men detta kan säkerligen förklaras av att domarna aldrig fick komma igång att döma under föregående säsong.

Under säsongen har vi utbildat 73 nya distriktsdomare som alla fått stöd av domarfaddrar. Vi har genomfört tre större domarläger. Två i Stockholm i samband med Töjnan Tiger Cup och Älvsjöcupen. Utöver dessa genomförde vi även ett domarläger i Falun i maj i samband med Falun Floorball Cup. Just våra domarläger är något som vi ser ger en otrolig utveckling på våra domare. Vi hade även ett stort läger planerat för Storvretacupen med 54 domare men som tyvärr blev inställd med kort varsel då cupen ställdes in. Totalt har vi 54 domarcoacher och faddrar som varit ute i hallarna under säsongen och stöttat våra domare.

Under säsongen har hela 17 distriktsdomare fått döma på förbundsnivå (H1/Allsvenskan Dam). En siffra vi aldrig varit i närheten av tidigare. Vi har även hela sju domarpar som blivit uttagna till SDF-SM eller Innebandyfesten. Flera av dem har fått döma de ädlaste matcherna.

Hampus Wiking/Simon Holm Schlemowitz Semifinal Flickor SDF-SM

Daniel Bäckner/Jonatan Svahn Final P16 Innebandyfesten

Can Asal/Lucas Werelius Bronsmatch P16 Innebandyfesten

Årets fortbildningshelg hölls på Scandic Alvik. Precis som föregående år var utformningen lite annorlunda för att möta upp de restriktioner som gällde. Deltagarna gick en dag på plats och den andra dagen fanns det digitala pass att vara med på. Deltagarna delades in i mindre grupper än vanligt och vi hade även praktiska moment i idrottshall.

Totalt deltog 162 domare på fortbildningshelgen. Ytterligare 38 deltog på licenskvällen och 68 på den digitala kursen vi genomförde. Kursutvärderingarna visade att deltagarna var nöjda med årets kurs. De traditionella priserna som brukar delas ut till årets domarpar, domare och rookipar delades ej ut denna säsong för 2020-2021 då säsongen avbröts så pass tidigt som den gjorde.

I december hade domarkåren sin mittsäsongsträff i Sundbyberg där vi fick en väldigt uppskattad föreläsning från Safia och Maria Bennani, ett av världens bästa domarpar i Handboll, som berättade om sin karriär och vad som tagit dem hela vägen till de stora matcherna. Vi har även genomfört både regelkvällar och matchkvällar under säsongen.

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2022-06-28, kl 09:42