Information och rekommendationer gällande covid-19

Läs mer här.

Information från domarkommittén om säsongen 2019-2020


Säsongen 2019-2020 var det 354 stycken domare som varit tillgängliga för domaruppdrag i distriktet.

Fokus låg precis som de senaste säsongerna på fortbildning, coach- och fadderverksamheten. För fem år sen satte vi upp en långsiktig plan för hur vi skulle utveckla domarverksamheten och beräknade att det skulle ta fem år ungefär att få tydliga resultat. Nu efter fem år kan vi konstatera att vi ökat antalet domare i distriktet med över 50%. Vi har många unga domarpar på väg upp i seriesystemet och en väldigt bra återväxt underifrån. Av fjolårets förstaårsdomare fortsatte 94% att döma även säsongen 2019-2020.

I samband med Storvretacupen i januari hade vi ett stort läger för våra distriktsdomare där 48 domare från Stockholm deltog. Domarna var på plats tre dagar var för att döma. På plats hade vi några av våra domarcoacher som stöttade och gav domarna feedback efter matcherna. Utvecklingen på domarna under dessa dagar var påtaglig och detta är ett arbetssätt som vi kommer fortsätta anamma kommande säsonger.

Stockholm var under säsongen representerade på SDF-SM genom Johannes Ekenberg och Andreas Bengtsson. Vi har haft fem distriktspar som dömt återbudsmatcher i förbundsserierna regelbundet. 18 stycken domarfaddrar och 26 stycken domarcoacher som regelbundet varit ute i hallarna för att stötta och coacha våra domare.Samtliga förstaårsdomare har haft minst tre besök av en domarfadder under säsongen.

Säsongens fortbildningshelg hölls på Quality Hotell i Nacka. Totalt deltog 198 domare och ytterligare 67 deltog på licenskvällen. Kursutvärderingarna visar att deltagarna var väldigt nöjda med årets utbildningar.

short_text    Skrivet av Mathias Wegnebring 9 juni 2020