Höstens datum för distriktsdomarutbildningarna klara

Nu finns samtliga utbildningsdatumen för höstens distriktsdomarutbildningar klara och är öppna för anmälan!

Distriktsdomarutbildningen, DD1, är öppen för nybörjare. Med den här utbildningen kan du börja döma ungdomar på det som inom Svensk Innebandy kallas blå och röd nivå.

Att vara domare är ett ärofyllt uppdrag där du får ta ett stort ansvar och lära dig mycket om ledarskap. Domarrollen kan du med fördel kombinera med studier eller eget spelande och samtidigt tjäna extra pengar då alla domaruppdrag ger ett arvode. Domaruppdraget ger också stora möjligheter att utvecklas även som spelare då du får möjligheten att se innebandyn från ett nytt perspektiv.

Fokus i utbildningen ligger på regler, kommunikation och ledarskap. Vi kommer även prata om rörelsemönster, samarbete med kollega och genomföra ett praktiskt pass.

För att delta på DD1 skall du ha fyllt 15 år. Det är också en fördel om du genomfört Stockholms Innebandyförbunds matchledarutbildning och varit aktiv som matchledare.

Efter genomförd domarkurs kommer du bli tilldelad en domarfadder som kommer fungera som en mentor för dig under din första säsong. Faddern kommer vara med på dina två första uppdrag samt minst ett till under säsongen. Faddern är även någon som du alltid kan ringa när du har frågor, funderingar eller varit med om en situation som du inte vet hur du ska hantera.

För samtliga tillfällen och anmälan se här!

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2021-03-24, kl 09:12