Här kan ni läsa om säsongens föreningsutveckling


Föreningslicens
Glädjande nog har majoriteten av ungdomsföreningarna genomgått programmet föreningslicens, som är en grundläggande workshop inom föreningsutveckling med fokus på vad Svensk Innebandys Utvecklingsmodell betyder för föreningen i form av struktur, beslut och tankesätt. Återigen vill vi tacka de över 250 personerna som genomgått programmet för den tid, kreativitet, och hårda arbetsmoral ni visat.

Föreningens Skelett, Muskler och Människor
Under året presenterades även fortsättningsarbetet på föreningslicensen, kallat föreningens Skelett, Muskler och Människor, som är ett programschema byggt på 13 olika pass med fokus på att gå från ord till handling inom ovanstående kategorier. Föreningar väljer själva, utifrån behov, att i tid och otid arbeta sig igenom de pass man behöver för att nå sina mål. Under säsongen har passen kring ungdomsråd, föreningsidé och årshjul varit populärast.

Framtidens Organisationsledare
Under säsongen som gått har vi även haft premiär för ett nytt utbildningsprogram kallat framtidens organisationsledare, som är ett program för personer mellan 18-25 år, som ännu inte är organisationsledare, men som vill bli. Programmet genomfördes mellan september-december, fördelat på fem tillfällen.

Till deltagarna Adrian Ek (AIK IBF), Oskar Holm (Ekerö IK), Jonas Broström (Salems IF), Robert Siljebäck (Västerhaninge IBK), Fabian Hansson, Markus Hägglöf och Pontus Hannegård (Duvbo IK):

Att ha er som deltagare har varit en fröjd. Ni är alla kloka, kreativa, ödmjuka och ett levande bevis på att unga människor verkligen behövs i styrelserummen. Förbundet värnar om er och ser fram emot att följa era resor som organisationsledare.

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-06-10, kl 08:34