Information och rekommendationer gällande covid-19

Läs mer här.

Domarkollen med Alva Olsson, Hanna Woxmark & Moa Lindell


Vi kollar läget med tre av årets nykomlingar i domarkåren som även dömer sina matcher tillsammans Alva Olsson, Hanna Woxmark & Moa Lindell.


Hur har er första säsong varit?
Vår första säsong har varit över förväntan, det har varit extremt lärorikt och man har lärt sig mer om sporten. Det va dock läskigt att vara ute på planen de första matcherna för att det var något man aldrig har gjort förr.

Varför började ni döma?
Vi började döma för att vi ville ha mer förståelse för sporten och kunna se innebandyn från den andra sidan. Det är även ett bra extrajobb.

Vad har varit roligast?
Det roligaste har varit cuperna men framförallt Storvreta, man fick mycket tips och coachning från
någon annan än sin domarfadder vilket var lärorikt.

Ni är en trio som dömer ihop. Hur funkar det? Ser ni några fördelar med det?
Att döma i en trio fungerar jättebra. Fördelarna med detta är att man alltid har någon att döma med och om en blir sjuk kan man kalla in den andra. Den tredje som sitter på sidan kan ge tips till de som dömer. 

Ni spelar även alla tre i Vendelsö. Hur går det att kombinera domarskapet med spelandet?
Det fungerar bra att döma och spela, vi söker matcher innan eller efter våra matcher så vi kan både spela och döma. Den ända nackdelen med detta är om man dömer precis innan en egen match, då missar man egen uppvärmning och pepp med laget. 

I januari fick ni vara med på förbundets domarläger på Storvretacupen. Hur var det?
Det var lärorikt och givande, det var kul att få döma med andra personer än oss i trion. Det var även lärorikt att få feedback av olika domarcoacher som man inte fått de av förut. 

Ni har haft en domarfadder den här säsongen. Hur har det varit?
Om inte Hampus Viking hade coachat de matcherna vi har dömt så tror vi att våran utveckling inte skulle varit där vi är idag. Så alltså har Viking hjälp till med både vårat självförtroende och utveckling som domare. 

Varför ska man anmäla sig till en domarkurs i höst?

Man ska anmäla sig till domarkursen i höst för att man utmanar sig själv samt att man får lära sig extremt mycket om domarskapet. Samt att får lära känna fler människor och som sagt att det är ett jättekul och bra extra jobb!

Stort tack för intervjun och lycka till med ert dömande!

short_text    Skrivet av Mathias Wegnebring 8 juni 2020