Daniel Kronetun inför Bäst i Stan


Fyra Snabba med Andino United IF:s Daniel Kronetun inför gruppspelet i Bäst i Stan!

Till helgen är det äntligen dags att dra igång den nya innebandysäsongen i Stockholm! Era tankar inför gruppspelet i Bäst i Stan?
Vi har hamnat i en grupp med lag som vi känner väl sedan tidigare. Vi har exempelvis några spelare som har ett förflutet i Vendelsö samt så hade några av oss samtliga av dessa lag i seriespelet så sent som förra säsongen. Vår målsättning är tveklöst att ta oss vidare från det första gruppspelet, allt därutöver får ses som en bonus. Jag bedömer våra chanser att ta oss vidare till den andra gruppspelshelgen som goda.

Andino United IF har inte varit med i Bäst i Stan tidigare. Vilka är ni?
Vi är ett nystartat lag inför den här säsongen. Föreningen i sig har existerat under en längre tid men enbart bedrivit fotbollsverksamhet sedan tidigare. Då flera av oss i fotbollslaget även spelat innebandy parallellt med fotbollen, utspridda i olika föreningar, så valde vi därför inför den här säsongen att starta upp en innebandysektion i samma förening. Stommen i innebandylaget härstammar från fotbollslaget och sedan har vi fyllt på med diverse spelare från våra kompiskretsar vilket gör att vi har fått ihop en sammansvetsad grupp.

Hur är känslan i laget inför gruppspelet?
Känslan i laget är på topp! Till att börja med tycker alla att det ska bli väldigt roligt att äntligen få spela innebandy igen efter ett halvårs lång väntan. Utöver det är vi spända på att få mäta oss med lag från högre divisioner då vi själva har ambitioner på att klättra i seriesystemet framöver.

Vilka blir ”Bäst i Stan 2020-2021”?
Till att börja med ska jag erkänna att jag har dålig koll på de bästa lagen som har sin hemvist i Stockholm då jag mest följer SSL där det för närvarande inte finns något lag från Stockholmsregionen. Jag tror dock att ett allsvenskt lag kommer att vinna årets upplaga av Bäst i Stan och min gissning får då bli att FBI Tullinge tar hem titeln baserat på deras starka fjolårssäsong i Allsvenskan Norra.

Stort lycka till i Bäst i Stan!

I och med rådande läge har Stockholms Innebandyförbund tagit fram rekommendationer för Bäst i Stan under covid-19 som ni kan läsa i sin helhet här: Rekommendationer som avser Bäst I Stan

OBS! Noterbart är att vi kommer spela utan publik under alla gruppspelsmatcher.

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-09-02, kl 09:08