Årets domarpar, årets domare och årets rookiedomare blev... 2019

Under helgen som var hade domarkåren sin stora fortbildningshelg. Under helgen delades det traditionsenligt ut pris till årets domarpar, årets domare och årets rookiedomare.

Nedan presenteras årets pristagare med motivering.

Årets domarpar: Alexander Sommensjö och Jonas Håmark
Motivering: Domarduon har en lysande säsong bakom sig och spås en ljus framtid. Paret har säsongen 18/19 tagit ytterligare kliv i sin domarkarriär och är väldigt ödmjuka inför sina uppdrag. Den stigande utvecklingskurvan visar på ett noggrant arbete av produkten. Uppvisande match efter match på och utanför planen gör Alexander Sommensjö och Jonas Håmark till värdiga vinnare av utmärkelsen ”Årets domarpar”.


Årets domare: Jan Lingemark
Motivering: Om vi i DK bara fick använde ett ord för att beskriva denna domaren så skulle ordet bli föredöme. Föredöme på så många sätt som t.ex stil och profil, engagemang, ordning och reda, ledarskap bemötande av kollegor, spelare och ledare. Domaren ifråga ställer alltid upp när det krisar oavsett nivå på match. Domaren är även väldigt omtyckt både bland kollegor och lagen ute i vårt distrikt. Som sagt, ett föredöme på alla tänkbara sätt.


Årets rookiedomare: Amanda Torbjörner, Filippa Ekman och Lisa Dahl (saknas på bilden)
Motivering: Årets rookiedomare har haft en fantastisk utveckling under sin första säsong. Redan på första matchen stack de ut med sin spelkänsla, pondus och sitt naturliga ledarskap. Utvecklingen har sen gått i rasande takt under säsongen tack vare deras engagemang och vilja att utvecklas. De har haft en del tuffa situationer under säsongen men tagit lärdom av dem och använt det för att utvecklats ytterligare. Redan nu är de bättre än sin fadder enligt vissa lag som haft dem under säsongen. Men det engagemanget och glädjen till sporten som denna trio visar ska det bli spännande att följa deras fortsatta utveckling! 

short_text    Publicerat av Jennie Stengård 2020-08-24, kl 10:16