Nuvarande riktlinjer och rekommendationer avseende match, träning och cup:

Läs mer

Information angående serier och annat

Hej.

Denna nyhet får ni istället för den tävlingskonferens vi skulle haft nu på lördag. Vi ska försöka fatta oss kort och ta det viktigaste. Vi delar upp videon kring nya serieupplägget på röd nivå med lite annan information i ett nyhetsbrev så når det de flesta av era ledare. Vi är beredda på en hel del samtal den närmaste tiden, men vi vill ha varje förenings åsikter i ett formulär som ni hittar här. Vi vill ha ett av varje förening(om man vill vara med och tycka till) och det ska komma från en styrelserepresentant. Senast 14 april vill vi ha in formuläret.

Vi hoppas vi kan genomföra en ordförande/tävlingskonferens i höst.

Tävling:

Se videon nedan på nya förslaget på röd nivå. Anledningen till att vi vill förändra är att det gamla systemet med systerserier var så sårbart för urdrag.
Vi kommer inte att spela DM för senior och junior nästa säsong. Intresset har varit svagt från er föreningar och vi räknar med att få en jobbig höst i och med att allt blir lite förskjutet så det får inte plats. Vi avvaktar med beslut om och hur ungdoms-DM ska genomföras beroende på när säsongen kan komma igång.
Förbundet lägger en proposition angående sista dag att gå ned i seriesystemet på herrsidan. Vi har insett att ett eventuellt kvalspel skulle kunna bli oerhört orättvist om man tillåter flytt av spelare hela säsongen. Se här.

Vi har lagt in en 5 %-ig höjning av serieavgifterna.
Att inte ha giltig ledarlicens kommer att bestraffas med en straffavgift. Skrivs in i våra tävlingsföreskrifter.

Utbildning/utveckling/distriktslag/övrigt

Den nya stegutbildningen ska levereras som SIBF lovat. Man säger att kursledarutbildningen ska hållas i juni och därefter ska vi planera med våra kursledare huruvida vi ska köra på endagarskurser eller 2 kvällskurser. Problemet är att dag 2 som är praktik även ska innehålla teori om man kör på det upplägget. Det har varit bra deltagande på årets grundutbildningar, bra där allihop, så många är redo att gå nästa steg.

Vi hoppas få igång distriktslagsverksamheten igen efter sommaren, men vi avvaktar utvecklingen kring coronaviruset såklart.

Etiska rådet ska fortsätta arbetet med att ta fram en värvningspolicy efter sommaren.

Hör gärna av er vid allehanda frågor. 

short_text    Skrivet av Jan Berg 2 april 2020