Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Förändringar kring enstaka matcher för spelare födda -05 och yngre

Vår ambition var att hjälpa er föreningar så mycket som möjligt kring uppstarten av enstaka matcher och använda de befintliga tider som finns kopplat till det ordinarie seriespelet. Men när vi mejlade ut kring intresset och vilken serie lagen skulle välja om man deltog i flera serier så försvann alla möjligheter till detta. 

Detta gör att ni får boka träningsmatcher själva. Vi har mejlat ut en lista till er förening för vilka seriespelande lag på Blå och Röd nivå som är intresserade av att spela träningsmatch.

Som det ser ut nu så tillåter inga kommuner att lag utanför den egna kommunen kommer och spelar. Detta gäller tom. den 8 mars, eller tills vidare.
Vi planerar (läs hoppas) istället för uppstart av enstaka matcher från och med helgen vecka 10. Detta med reservation för ändringar på grund av nya restriktioner som kan komma.

Förutsättningar för att spela enstaka matcher:
Max en match per spelare i veckan (Måndag-Söndag).
Inga dispenser för 04:or och äldre att delta i matcher.
Speltid 3x15 minuter rullande tid.
Vid fler matcher i samma hall och dag så ska det vara en timme mellan matchstarterna. Tex. 09.00, 11.00 osv.
Ingen publik i hallen.
Antalet funktionärer ska minimeras.

Så för att det ska fungera så behöver vi få in era matcher senast en vecka innan matchen ska spelas för att vi ska kunna godkänna dem, samt för att rapportera in matcherna i IBIS och ordna med domare.

Vi vill att ni möter så närliggande lag som möjligt och dessa ska tillhöra Södermanlands Innebandyförbund. Matcher mot lag från andra distrikt tillåts inte.

Vad gäller föreningsinterna matcher så är det upp till er kommun, hallägare och er förening att fatta beslut om dessa är tillåtna.

 

short_text    Publicerat av Jan Berg 2021-02-23, kl 09:32