Vilken fantastisk lördag för Sörmland!

Undertecknad var ihop med domarkollega på plats i Västergård för att se när Telge skulle kvala sig kvar i allsvenskan mot IBF Örebro Ungdom. Trots ett stort spelövertag och fler skott så hängde sig Örebro kvar i matchen och det var nervösa sista minuter för oss på läktaren innan slutsignalen gick. 3-3 slutade matchen och det räckte i och med att Telge vann bortamatchen. Grattis till den behållna platsen i allsvenskan.

Vi satte oss direkt i bilen för att hinna se lite av Nykvarns sista avgörande match mot Värmdö i kvalet till allsvenskan, men det var lapp på luckan när vi kom dit(610 i publiken!) . Det verkar ha varit en rysare, jämnt matchen igenom. Vi skulle gärna vilja ha hört jublet när Oscar Janthe satte det vinnande målet med 39 sekunder kvar av matchen. Vilken bedrift att som nykomlingar i H1 att först vinna serien och sen klara kvalet upp. Stort grattis till er också.

Vi kanske hade hunnit till Frejahallen för att se vårat tredje Sörmländska lag som var i farten idag, men vi befarade att skulle stå fullt även på den dörren. IFK Gnesta följde upp förra veckans knappa bortavinst med en övertygande 10-3 seger. Precis som Nykvarn följde man upp seriesegern med att först vinna 2 slutspelsomgångar och sen ett kval. Stort grattis till er och lycka till i förbundsserierna. Den efterlängtade nya hallen känns så helt rätt tajmad. 

 

Återigen grattis till er alla. 

 

//Jan Berg  Verksamhetsledare

short_text    Skrivet av Jan Berg 13 april 2019