Många Sörmländska lag förlänger säsongen!

I helgen avslutades förbundsserierna. Nu börjar slutspel/kvalspel/play off(kärt barn har många namn)

I allsvenskan södra för herrar så tappade Strängnäs andraplatsen efter ett sent insläppt mål Åby. Det innebär att man, precis som Onyx som slutade fyra, får bortamatch i en eventuellt tredje match.

Nu börjar Strängnäs borta mot Visby den 22/3 klockan 19:00 och Onyx startar borta mot Warberg 24/3 klockan 16:00. Returerna hemma spelas samma dag och samma tid, 27/3 klockan 19:00. Strängnäs kommer att spela sin hemmamatch i Västergård Arena, Södertälje. Onyx spelar såklart i Rosvalla.

I herrarnas division 1 mellersta Svealand så gör Telge en stark insats i sista omgången och hämtar upp ett 1-7 underläge till knapp förlust mot tvåan i serien Värmdö med 6-7. Men det räckte tyvärr inte utan man åker ut serien. Desto mer glädjande är att nykomlingarna i H1, Nykvarns IBF Ungdom efter en stark säsong vinner serien och väljer att få möta Hovslätts IK i play off 1. Man börjar hemma den 23/3 klockan 16:00, spelar borta den 27/3 klockan 20:00 och skulle en tredje avgörande match krävas  så spelas den hemma i Björkesta den 30/3 klockan 16:00.

I herrar division 1 västra Svealand så hade Torshälla säkrat kontraktet i näst sista omgången och spelar i H1 även nästa säsong.

I allsvenskan västra för damerna så avslutade Telge med en vinst, men det var redan innan klart att man måste kvala för att hålla sig kvar. Det kvalet spelas i bäst av 2 matcher. Telge börjar borta i Fagersta mot Per-Ols den 23/3 klockan 15:00 och sen har man hemmamatch i Västergård den 31/3 klockan 13:00. Vid vinst så krävs ännu en kvalomgång för att hålla sig kvar.

Men glädjande nog har vi även 2 lag till i det allsvenska kvalet. Det ena är FBC Nyköping som vann vår gemensamma dametta med Östergötland. Man ställs nu mot Arboga i play off 1. Man börjar hemma i Nyköpings sporthall den 24/3 klockan 15:00 och returen i Arboga spelas den 30/3 klockan 17:00.

Nykvarns IBF Ungdom tog sig via en övertygande seger i bäst av 2 matcher mot Boxholm till det allsvenska kvalet. Där ställs man nu mot Sävsjö. Man spelar första matchen hemma i Björkesta den 23/3 klockan 13:00 och returen går borta den 31/3 klockan 15:00

På hemmaplan spelades första omgången av slutspelet i H2. Gnesta slog Onyx i 2 täta drabbningar med mycket publik på plats i båda matcherna och Nykvarn slog FBC Nyköping i 2 lika tuffa matcher med inte lika bra publiksiffror , men ändå bra sådana. Intresset för slutspelet är härligt stort.

Nu väntar play off 2. Nykvarn börjar hemma den 20/3 klockan 20:00 och returen i Frejahallen där Gnesta har hemmamatch är den 24/3 klockan 16:00.

I och med att H1 tog slut i helgen så blev förutsättningarna för H2-kvalet klart. Katrineholm, Trosa och Nykvarns IF U-lag gör upp i en serie med dubbelmöte om en plats i H2. (om vår segrare i H2 -slutspelet senare klarar kvalet upp till H1 så är det två platser som står på spel) Vi skickade ut spelschemat och förutsättningar till berörda föreningar igår och lägger upp datum och tider för matcherna så fort vi får in dem. 

short_text    Skrivet av Jan Berg 19 mars 2019