Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Fair Play Cup minne från Ingelstad IBK P13, 2016

Vi har fått in ett Fair Play Cup minne från Anders Karlsson som är ordförande i Ingelstads IBK

Strax efter lunchtid en fredag 2016 åkte 16 unga killar födda 2001 och 2002 och tre ledare från Ingelstad upp till Jönköping för att spela Fair Play Cup. Sent söndag kväll kom samma killar hem till Ingelstad igen med varsin guldmedalj om halsen.

Fredagens första match spelades mot Jönköping och blev en oerhört svängig tillställning. De röda från Ingelstad tog ledningen fyra gånger om i första perioden men JIK kvitterade varje gång. I sista perioden blev det enbart ett mål och eftersom det var Ingelstad som gjorde det blev det också seger.

I andra matchen ställdes vi mot det på förhand topptippade Ledberg från Linköping. Det vidöppna försvaret från första matchen visade nu en helt annan stabilitet och först i slutminuten lyckades Ledberg lite snopet peta in det matchvinnande 2-1-målet. Även om det blev förlust så var det en fredag som gav mersmak och som visade att Ingelstad både kunde göra mål framåt och stänga till bakåt.

Lördagen inleddes tidigt med match mot Craftstaden från Oskarshamn. Ingelstad satte foten på gaspedalen direkt och ledde med hela 7-1 efter första perioden i en match som slutar med seger med 10-1. Eftermiddagens match mot Förslöv gick än bättre och vanns med fina 10-0. När gruppspelet summerades hade Ingelstad landat på andra plats i sin grupp efter tre segrar på fyra matcher och välförtjänt tagit sig till A-slutspel. Noterbart är att Ingelstad gjorde flest mål av samtliga lag i gruppspelet och hade även bland den bästa defensiven.

Tidigt på söndagsmorgon ställdes vi mot obesegrade gruppsegraren Hovslätt i åttondelsfinal. En tajt och välspelad match slutar 1-1 och går till straffar. Ingelstad inleder straffläggningen och efter att IIBK´s Victor Svensson, Vilgot Nilsson och Casper Karlsson alla gjort mål, och Linus Flink räddat samtliga tre Hovslätt-straffar var segern klar. Efter nedjogg, fruktstund och lite vila väntade kvartsfinal mot Backadalen från Göteborg. Den fina defensiven och det enorma slitet från samtliga blir nu ett allt tydligare framgångsrecept. Vid det här läget i turneringen är samtliga kvarvarande lag väldigt bra. Kvartsfinalen blir väldigt jämn och står 0-0 i paus. I andra perioden får Ingelstad dock utdelning och kan vinna med 3-0.

I semifinalen var Ingelstads killar både noggranna, effektiva samt framför allt beredda att arbeta kopiöst mycket. Semifinalmotståndet Tenhult var troligtvis det bästa laget vi mötte i hela turneringen och trots ett större bollinnehav för Tenhult var det Ingelstad som vann med 4-0. Omgående efter semifinalen inleds förberedelserna för finalen mot Färjestaden. Efter mer vila, mer frukt och mer tid framför spegeln för att fixa frisyrerna så var killarna redo för intro, lineup och den största matchen i många av de unga killarnas karriär så långt.

Vid det här laget var Ingelstad inne i ett svårstoppat flow som följde med även i finalen. Hjalmar Ericsson stjäl bollen av en back på mittlinjen och gör inget misstag när han kommer ensam med målvakten. Även om Färjestaden kvitterar så återtar Ingelstad ledningen strax innan paus när Vilgot Nilsson skjuter in 2-1 från distans. I andra perioden klarar IIBK´s killar av flera minuters spel i numerärt underläge innan Casper Karlsson kan göra 3-1 till Ingelstad med knappt två minuter kvar att spela. Färjestaden kommer sen aldrig riktigt nära och Ingelstad vinner finalen i Fair Play Cup.

Det är svårt att med ord beskriva hur stor den här turneringssegern var. Det var utan tvekan Ingelstad IBK´s största framgång på pojksidan under lång tid, och en otrolig bedrift av spelarna i laget. Samtliga sexton killar var värda ett stort beröm för att ha lyckats behålla fokuset över hela turneringen och inte en enda gång svikta i varken humör eller inställning.

Det var en fröjd för lagets ledare att leda dem under helgen eftersom fullt fokus låg på innebandyn och killarna verkligen var beredda att lägga ner hårt arbete för att nå den här segern. Målskillnaden 38-9 på åtta matcher innebär att vi nog hade turneringens bästa både offensiv och defensiv. Efter de fyra insläppa målen i den inledande perioden på fredagen släppte vi enbart in 5 mål på resterande 15 perioder. Det var ett häpnadsväckande facit och något som låg till grund för slutsegern. Med turneringens bästa målvakt, starka och kloka backar, spelskickliga centrar som vänder spelet bra samt snabba och målfarliga forwards blev Ingelstad IBK väldigt svåra att stoppa.

Många av lagets spelare är nu ledande spelare i klubbens seniorlag och i division 4-laget. Flertalet av lagets spelare spelar fortfarande innebandy, och minnen från Fair Play Cup 2016 är fortfarande det största minnet för flera av oss.

short_text    Publicerat av Pernilla Johansson 2021-04-07, kl 13:40