Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Skillingaryds IK

När och vilka var med och startade föreningen?
Skillingaryds IK grundades 27 mars 1991 och fyller således 30 år detta Coronainspirerade år 2021! De första tankarna kring att starta en innebandyklubb föddes hos Peter ”Blomman” Blomqvist, Jerry Karlsson och Robert Gurbin. Föreningens första ordförande blev Peter ”Blomman” Blomqvist.

Hur har er utveckling sett ut både gällande lag i och organisation?
Inledningsvis spelade man i Skillingaryds sporthall som inte har fullstora mått för innebandyspel så dispens fick sökas. Senare började man använda Vaggeryds Sporthall, men möjligheterna till träningstider var begränsade. Inte minst genom att handbollsklubben i Vaggeryd också hade en omfattande verksamhet.

Idag har vi tillgång till både Vaggeryds Sporthall och Skillingaryds Arena som är vår hemmaborg, Ett exempel på begränsningar i halltider finns i en beskrivning från 1996: P15 hade en träning i veckan på 75 minuter och P13 en träning per vecka på 90 minuter. Träning för P11 och innebandyskola kunde inte genomföras alls trots att intresse fanns.

Vi har idag helt andra förutsättningar till träning, vi är nog rent av lite bortskämda. Dessutom har vi idag också en minst lika aktiv verksamhet på flick- som på pojksidan så tillgången till hallar är en betydelsefull faktor i verksamheten. När klubben firade 10 år bestod föreningen av 145 medlemmar som fördelades på lag från innebandyskola till herr- och damlag.

Idag när vi firar 30 år har vi 230 medlemmar fördelat på herr- och damlag, 7 ungdomslag som täcker in alla åldrar såväl som pojkar och flickor.
Dessutom har vi naturligtvis en livfull innebandyskola. Man skulle nog kunna säga att klubben har förädlats väl under åren. Peter, Jerry, Robert och alla andra eldsjälar påbörjade därmed något i början på 90-talet som fortfarande lever och frodas!

Vad är ni mest stolt över inom föreningen?
Att vi är lika aktiva på pojk- såväl som flicksidan. Allt annat vore ju helt otidsenligt, men att jämställdheten står i fokus är viktigt! Skillingaryds IK tilldelades 2019 års jämställdhetsutmärkelse i Vaggeryds Kommun.

Hur ser ni på framtiden?
Framtiden är ljus! Självklart har den här "Coronasäsongen" slagit hårt även mot oss, men vi gör vårt bästa för att verksamheten ska bli sig lik så snart det är möjligt.