Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Ingelstad IBK

När och vilka var med och startade föreningen?
År 1988 bildades Ingelstad Innebandyklubb av ett gäng ungdomar från Ingelstad. Bland grundarna fanns välbekanta namn som Johan Schönbeck, Stefan Jonasson (numera Angeskog), Martin Larsson (numera Edberg) och Klas Skoglund tillsammans med flera andra personligheter som under åren har varit väldigt framträdande i vår verksamhet samt inom innebandyn regionalt och nationellt.

Under dessa år har hela tiden föreningen vuxit och idag har vi ca 300 medlemmar. Den naturliga mötesplatsen för IIBK är Sporthallen i Ingelstad, i anslutning till Ingelstad skola.

Hur har er utveckling sett ut både gällande lag i och organisation?
Vi är glada över den utveckling som har skett inom klubben de senaste tio åren. Från att ha varit ett seniorlag och 4-5 ungdomslag så har vi idag vuxit ordentligt till att ha 11 ungdomslag som tränar kontinuerligt. Dessutom har vi herrlag i både division 2 och division 4.

Vi är extra glada över att vi till den innevarande säsongen även återigen har ett damlag som klev in i division två. Vi har de senaste åren byggt upp en bra och stabil grund med en bred organisation där många bidrar. I och med att Ingelstad är en by där innebandyn länge har varit stor så har vi gott om ledare inom klubben med egen erfarenhet från spel i antingen dam- och herrlag.

Vad är ni mest stolt över inom föreningen?
Vi är väldigt stolta över att vi numera även har en aktiv sektion för bredd innebandy. Under fredagskvällar bedriver vi något som vi har valt att kalla Spontaninnebandy. Det är en verksamhet i stil med allmänhetens åkning dit alla medlemmar i alla åldrar har varit välkomna till sporthallen för att ”leka” innebandy. Hallen har varit välbesökt och det har glatt oss att kunna erbjuda Ingelstads ungdomar en verksamhet på helgerna.

Inom Ingelstad IBK ryms även korplaget IIBK Kings som tränar en kväll i veckan tillsammans med andramotionärer. Under sommaren 2019 invigde IIBK som första klubb i närområdet också en utomhusplan för innebandy. Planen ger barn och ungdomar i samhället en möjlighet att spela innebandy under sin lediga tid. Med hjälp av planen skapar vi nya möjligheter för spontaninnebandy och innebandy över kön och åldersgränser.

Att skapa nya och öka möjligheterna för våra ungdomsspelare att ägna sig åt vad de tycker allra bäst om är en viktig faktor för Ingelstad IBK.

Hur ser ni på framtiden?
Vi ser ljust på framtiden. Vi vill fortsätta kunna växa och bredda vår klubb ännu mer. Vi brottas med hur vi ska finna träningstider till alla våra lag, eftersom det fortsätter att fylla på med ungdomar i alla våra lag.

Vi har ett herrlag där den absoluta majoriteten är egna produkter och nyligen har en ny generation födda 02 - 04 börjat ta för sig allt mer och blivit stabila och pålitliga division 2-spelare. Det är en framtid vi vill se även på damsidan där flera tjejer ur vårt äldsta flicklag redan har spelat och tränat med damlaget.

Vårt mål är att fortsätta vara en förening där så många som möjligt kan spela innebandy så länge som möjligt. Vi vill även att våra seniorlag med en tydlig lokal förankring är motorn som inspirerar våra ungdomar samt skänker underhållning till invånarna i samhället under vinterhalvåret.