Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Hovmantorps GoIF

När och vilka var med och startade föreningen?
Vår huvudförening startade 1923 som en förening för ett flertal idrotter såsom fotboll, ishockey och gymnastik. Vi har även haft en stor bordtennissektion som numera är nerlagd.

Nu är det bara fotboll och innebandy som finns i föreningen. Vår innebandysektion startade 1990 av ett gäng grabbar med Peter Andersson i spetsen (ungdomsledare P06 idag) som hade spelat några år på hobbynivå och ville nu ta det till nästa nivå.

Hur har er utveckling sett ut både gällande lag i och organisation?
Vi har haft en ganska bra utveckling både gällande spelare och ledare. Vi har lyckats få fram några fantastiska spelare som har fått äran att spela i högre divisioner med en spelare i SSL, nämligen Christoffer Holmèr, nuvarande assisterande tränare i Växjö Vipers.

Vad är ni mest stolt över inom föreningen?
Vår stolthet ligger i dag i att vårt A-lag som ligger i toppen av H2 och består av endast spelare och ledare från vår egen lilla ort och med Hovmantorp som moderklubb. Tror att det är ganska unikt så högt upp i seriesystemet.

Sedan har vi i hela föreningen en genomgående anda som vi är väldigt stolta över att kunna förmedla till alla nära och kära som på något sätt är intresserade av idrott. #BlåVitaBröder#

Hur ser ni på framtiden?
Framtiden ser ganska ljus ut då vi har en bra påfyllnad av unga spelare som vill visa vad dom kan och är snart redo att kliva in i allvaret på riktigt.

Sedan är ju ungdomarna idag svårare att locka till sig så det krävs lite extra för att både behålla dom och även få till sej nya. I det stora hela så tycker vi ändå att det känns bra.