Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Färjestadens IBS

När och vilka var med och startade föreningen?
Färjestadens IBS startades den 16/5 2020 av ett gäng tjejer som ville spela innebandy och ville ha det på en kompisnivå. Tjejerna som tillsammans med Lars Lind och Niklas Nilsson var med och startade föreningen och ingick i den första interimsstyrelsen var Wilda Svanberg, Anna Malmqvist, Hanna Palm, Annie Nilsson, Linn Nilsson och Malin Nilsson.

Hur har er utveckling sett ut både gällande lag i och organisation?
Uppstarten under sommaren gick fantastiskt bra. Flera tjejer anslöt sig och ville vara med i "kompisgänget" och lira innebandy. Personer som inte ville spela men kunde göra annat anslöt också. Med ett damlag, styrelse och kommittéer spikade inleddes jakten på sponsorer. Sponsor jakten gick över förväntan och det gjorde det oss mer än väl rustade inför säsongen. När säsongen sedan väl inleddes hann vi bara spela 6 matcher tillsammans, 2 träningsmatcher och 4 seriematcher innan allt pausades. Nu kan vi bara hoppas att det fortsätter positivt när allt startar upp igen.

Vad är ni mest stolt över inom föreningen?
Att ha kunnat få ihop en förening med spelare och funktionärer. Folk som vill vara med och engagera sig i och runt ett lag på ideell basis och göra något bra runt idrotten.

Hur ser ni på framtiden?
Vi passar den frågan tills vi vet hur det ser ut efter Corona.