Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

CL98IC

När och vilka var med och startade föreningen?
1998, en sammanslagning mellan Lindsdals IBK & Kvarnholmens IBF

Hur har er utveckling sett ut både gällande lag och organisation?
Kvarnholmen hade seniorlagen på hög nivå och Lindsdal hade den stora ungdomsverksamheten. Det har varit en lång resa i och med att vi även var med om en sammanslagning tillsammans med Färjestadens IBK som i slutändan blev FBC Kalmarsund 2011.

Då skiftade vi fokus till att bli en klubb som bara satsar på våra egna barn och ungdomar, och A-lagen på både dam- och herrsidan ska bestå av i stort sett egna produkter. Kvalitén på vår utbildning av spelare ska sen återspegla divisionstillhörigheten för representationslagen. Idag har vi verksamhet för 24 lag i olika åldersgrupper inklusive ett parasport-lag.

Vad är ni mest stolta över inom föreningen?
Bredden utan tvekan, vi har drygt 600 medlemmar och utövare från 5 års ålder till seniorlag för både tjejer och killar och även ett parainnebandylag.

Hur ser ni på framtiden?
Ljus, vi gör just nu en riktad satsning på vår tjejsida där vi till årets säsong för första gången anmält ett lag i Juniorallsvenskan och ser en fin återväxt. På seniorsidan så avancerade vi till Division 1 på herrsidan med en trupp bestående av ca 80% egna produkter och målet är att etablera oss där. På damsidan så vill vi på sikt upp i Division 1 även där, och där är vår satsning på våra egna tjejer ett stor steg på vägen.