Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Vetlanda IB (D1)

Hur var säsongen 2019/2020?
Säsongen 2019/20 var en mellansäsong för oss. Efter att året innan tagit steget upp i Division 1 och gjort en fantastisk säsong hade vi flera spelare som flyttade för att studera, väntade tillökning samt så hade vi tyvärr 3st långtidsskador vilket gjorde att vi genomgick en stor rotation och föryngring i truppen. Det gjorde att vi "startade" om på nytt vilket tar sin tid, men det har vi enormt stor nytta av nu istället!

Hur ser lagbygget ut inför seriestarten, spelare och ledare som lämnat eller tillkommit?
Vi har i stort sett lyckats behålla hela vår trupp från föregående säsong vilket var vårt största mål.
Utöver det har vi fått in starka spelare med allsvensk rutin i form av Emmy Rehn, samt målvakter Linda Malm och Amanda Johansson (Amanda anslöt sent föregående säsong).

Sedan har vi inte "regelrätta" nyförvärv, då de inte varit iväg, men våra 3 spelare som tyvärr inte spelade förra året pga. skador och en "mammaledig" spelare är tillbaka i form av: Maja Johansson, Emilia Revelj, Michelle Bramer och Elin Solgevik. Alla fyra är viktiga och skickliga spelare som kommer att tillföra mycket!

Målsättning för säsongen?
Vi har alltid velat vara bättre än föregående säsong och det är fortsatt vårt mål. Med rådande omständigheter och med vad vi har sett mycket som hänt på spelarfronten i många föreningar är tabellen jättesvårt att sia om. Därför är det svårt att prata om rena tabellplaceringar.

Jag tror att serien kommer ha 1–2 lag i den absoluta toppen, men de kommer att vara tätt följda av ett koppel på kanske 4-5 lag inom mycket täta poängintervall. Det kan nog bli en av de jämnaste Division 1-serierna på väldigt många år tror jag sett över 6–7 lag som kan vara med och både slåss i toppen, men med bara några få poäng bakom istället tillhöra botten. Spännande!

Någon person som ni vill lyfta extra och motivering?
Det finns många, men skall vi välja en spelare så är det tidigare nämnde Maja Johansson som efter nästan 1.5 års frånvaro nu är tillbaka. Med inställningen, den extrema rehab-fokusen och smått brutala träningsviljan som Maja besitter är det oerhört roligt att se henne på planen igen. Jag vet ju inte hur alla andra spelare i serien är, men jag har svårt att se att det är många spelare som har ett större idrottsintresse och önskan om att åter få spela än Maja.

Att hon dessutom är en oerhört duktig innebandyspelare med meriter från Smålandslaget vet ni redan alternativt kommer få reda på under säsongen! Det är jag övertygad om.