Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Husqvarna IK (D1)

Hur var säsongen 2019/2020?
Nivån på div 2 upplever vi har blivit bättre sista åren och det var många jämna & bra matcher. Vi slutade tvåa vilket senare gjorde att vi fick chansen att flyttas upp till div 1. Vårt unga lag gjorde stora framsteg i sin utveckling och vissa spelare tog extra stora steg i sin utveckling. Säsongen var väldigt rolig både på och utanför planen.

Hur ser lagbygget ut inför seriestarten, spelare och ledare som lämnat eller tillkommit?
Vi har många nya spännande spelare och tränare till vår trupp. Framförallt spelare med rutin från div 1 eller högre upp i seriesystemet. Målet är att nya rutinerade spelare tillsammans med redan befintlig talangfull trupp ska hjälpa varandra att utvecklas och fortsätta finna glädjen att fortsätta spela innebandy.

Vi har i några år siktat på att få en trupp till ett B-lag för att möjliggöra att alla får spela bra matcher. Nu har vi ett lag även i div 2 vilket gör att konkurrens skapas och att de som ligger strax utanför A-lag ges möjlighet att spela till sig en plats i A-lag. Den breda truppen gör att det numera finns konkurrens på alla positioner vilket är värdefullt.

Förluster: Robin Ek (tränare, slutar p.g.a. jobb). Emma Rödin (paus). En del spelare ingår numera i klubbens DJ-20 lag.

Nyförvärv: Victoria Pedersen, Sarpsborg (Norge), Tilde Käll (åter efter skada, senast Hovslätts IK), Malin Antonsson (Östra SK), Johanna Lagerstrand (Östra SK), Jonna Loo (Östra SK), Emma Sjöberg (Östra SK), Stina Gustafsson (Östra SK), Klara Norman (Östra SK), Angelica Holmkvist (Östra SK), Tova André (Östra SK), Sanna Jonasson (Kumla IBK), Linnéa Robertsson (åter efter uppehåll från innebandy), Daniel Persson (tränare, KFUM Jönköping), Lisa Bäckeper (ny ass tränare, senast Sävsjö IBK)

Målsättning för säsongen?
Att spela ihop en trupp som håller div 1-klass. Att undvika nedflyttning med god marginal.
Att få alla spelare oavsett om de spelar i vårt div 1 eller div 2-lag att utvecklas, förberedas för spel på högre nivå och att få dem att fortsätta spela innebandy.

Någon person som ni vill lyfta extra och motivering?
Tränarna i laget. Daniel Persson tillsammans med Johannes Birath och Lisa Bäckeper. Deras strävan att utveckla spelarna och lagen kommer vara betydelsefullt under säsongen. Daniel har kommit in med mycket kunskap som höjer nivån på träningar och matcher.

På spelarsidan är det ett kollektiv där alla spelare är lika viktiga. Det finns både rutin, spets och talang inom laget. Det gäller att få det att harmonisera tillsammans vilket blir tränarnas viktiga uppgift.

Något annat medskick?
Vi ser fram emot en spännande säsong där vi vill växa som lag och förening.