Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

FBC Karlskrona (D1)

Hur var säsongen 2019/2020?
Jag är ny som tränare för detta år, men kan tycka att tjejerna gjorde det bra förra året som nykomlingar, då laget hamnade på en slutlig 5:e plats i serien med en hel del fina resultat bakom sig.

Hur ser lagbygget ut inför seriestarten, spelare och ledare som lämnat eller tillkommit?
Vi har fått "hem" ett par spelare och fyllt på med ett par utifrån. På så sätt har vi fått en bredare och jämnare trupp där det skapas konkurrens om platserna, vilket i sin tur är väldigt positivt för träningarna då tempo och inställning blir så mycket bättre.

Vi har fått börja jobba med lite grunder, att hitta ett eget spel helt enkelt då detta vad något som saknades förra säsongen kan jag tycka. Vi har kört på väldigt bra sen i mitten på maj med en uppbyggnadsperiod de första månaderna för att därefter övergå till mer och mer innebandy. Vi har spelat en hel del matcher på försäsong och även deltagit i Björnslaget. Vi kommer väl förberedda till säsongen på alla plan.

Målsättning för säsongen?
Vi vill flytta fram våra positioner en del vilket innebär att vi vill placera oss bättre än förra säsongen samt att vi vill utveckla vårt spel mer och mer och bli duktiga på det vi vill vara bra på. Ser ut att kunna bli en jämn serie där inget lag sticker ut, varken i toppen eller botten.
Tror att det kommer bli små marginaler om vilket lag som vinner flest matcher och vi ska definitivt försöka var ett av de lagen.

Någon person som ni vill lyfta extra och motivering?
Känner att vi har 3 jämna och bra formationer, där vilken formation som helst kan vara den som avgör till vår fördel. Det är en stor styrka att ha bredden och tryggheten i att fler kan avgöra.