Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Domarcoacher 21/22

Domarcoacher 2021/2022
Niklas Dahlberg

Har dömt ihop med sonen Casper sedan start och på senare år dömt H2 i Småland och varit reservpar i Damallsvenskan.

Är nu instruktör på SmIBF och har varje år ett antal utbildningar för föreningsdomare och distriktsdomare.

Har under flera år tillhört Nässjö IBF där jag varit ledare, ordförande samt domaransvarig.

Spelade själv i slutet av 80-talet i ett nystartat IBK Husar!
Johan Magnusson

Jag är 32 år och bor i Oskarshamn. Till vardags jobbar jag som lärare på gymnasiet och vuxenutbildningen.

Utöver domarcoach är jag även instruktör för domarutbildningar och domare i H1/DA för tillfället.

Jag har även en bakgrund som spelare och tränare för olika lag i olika divisioner. Mitt engagemang för domarverksamheten i Småland/Blekinge har varit under ett flertal år där jag även suttit med i olika konstellationer som jobbar med Smibf:s domarverksamhet.
Johan Ferm

Började med innebandy redan 1990, som spelare. Spelade sedan i några år, för att sedan fortsätta som tränare. Dömning har jag hållit på med de sista 15 åren.Per Elofsson

Började döma 1994 och håller fortfarande på. När man hållit på så länge så är det kul att även hjälpa andra domare att utvecklas.

Nya domare behöver oftast en hel del stöd och tips medan de som hållit på ett tag kan behöva lite nya infallsvinklar då man lätt hamnar i ett mönster, då är det bra att någon kommer med lite nya idéer.


Jonas Einarsson

Började döma innebandy 1986, jag har alltså sysslat med denna härliga idrott sen det startade. Jag satt i den första styrelsen i Småland, på den tiden så fanns det inte så många lag. Jag vill minnas att vi var ca 10 lag i Småland,

Jag dömer nu 36 år senare och jag tycker fortfarande att det är lika kul att få träffa alla människor runt den fina idrotten. Jag har även lite andra uppdrag i Svensk Innebandy såsom domarinstruktör och domarcoach.


Mikael Andersson

Min erfarenhet inom innebandyn är att jag har stor erfarenhet av att leda/utveckla spelare inom innebandy samt även spelat själv.

Nu vill jag utveckla er som dömer och få er att utvecklas och ta steg framåt.
Leif Johansson

Dömt sedan 1986 fram till i år har även engagerat mig i Parainnebandy sedan 6–7 år.
Varit domarcoach några år i Småland nu.Mirza Karisik

Växjöbo sedan sommaren 2021. Jobbar på Visma SPCS

Domarkarriären började 2006-2007 i Linköping Östergötland.
Aktiv som domare 2006–2010, 2012-2013 (Östergötlands Innebandyförbund) Domarobservatör 2012-2014 (Östergötlands Innebandyförbund)

Ser fram emot nya utmaningar inom Smålands Innebandyförbund som både domare och observatör/coach efter några års uppehåll.

Med min erfarenhet inom innebandyn är min förhoppning att kunna hjälpa nya och gamla domare att utvecklas och komma vidare i sina roller inom sporten.


John Westervind

Är 55 år och är en typisk innebandypappa där min dotter och min son spelar i CL98. Jag började följa min son som var 6 år när han gjorde sin första innebandyträning och har också varit lite coach vid någon turnering samt matcher. Dottern började sent i sin ungdom och var 13 år när hon började. För henne hoppade jag in som tränare ett tag i Kalmar Södra för att sedan plocka över laget till CL98 för en bättre utveckling. Har aldrig dömt innebandy men har med åren i sekretariat för damlaget CL98 lärt mig mer om domarens situation.

Jag har också förundrats över att det varit dåligt med feedback till domare. Spelarna har sina coacher som tittar hur deras insats är men en domare har bara sig själv och sin kollega. När jag fick upplysning om Domarkollen 2.0 så tyckte jag att det var ett sätt att återkoppla med feedback till domare ute i Småland. Där har jag blandat med både positiva som negativa kommentarer men alltid sett matchen neutralt och försökt förstå varför vissa utvisningar och situationer uppstår.

Jag vill som domarcoach just vara en coach som försöker hitta nya infallsvinklar till att döma och att domaren blir en del av spelet och få dem att förstå hur de skall agera med pondus men också med tydlighet och vara objektiv i alla situationer.