Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Corona information

Här finner ni aktuell information från oss gällande Corona.

Svensk Innebandy har tagit fram generella riktlinjer och länk till deras sida finner ni ute till höger under länkar.
Vi kommer att uppdatera denna sidan efterhand med nyheter.

Uppdatering 2022-01-19


Blåa serier
Matcher kan ställas in i stället för att skjutas upp vid misstanke om smitta eller konstaterad smitta, samma sak gäller om två lag är överens om att inte spela en match så kan matchen ställas in efter kontakt med Håkan Söderman.

Poolspelsomgångar
Om lag i poospelsomgång känner oro för att genomföra detta pga situationen så kan omgången ställas in, kontakta Håkan Söderman.Uppdaterad 2022-01-13Nytt datum för flyttad match pga Covid
Matcher som flyttas pga Corona efter beslut av förbundet vill vi skall försökas spelas inom 14 dagar från ordinarie speldatum under förutsättning att laget är spelklart efter sjukdom.

Vi får många frågor hur man går till väga gällande att flytta match vid konstaterad smitta eller misstanke om smitta i lag. Vi har tagit fram nedan enkla lathund som ni kan använda.

  1. Kontakt tas med kansliet och i första hand Håkan Söderman, I andra hand Stefan Franzén.
    På kvällstid samt helg hänvisar vi till vår Tävlingsjour på 036-34 54 69.
    Är det tätt in på match råder vi Er kontakta oss via telefon.

  2. Vid beslut av förbundet att flytta match så kontaktar det berörda laget motståndarlaget samt tillsatta domare muntligen och meddelar att matchen flyttas på grund av smitta eller misstanke om smitta.

    Om man inte haft kontakt med Håkan Söderman på punkt 1 så skickar man ett mejl till hakan.soderman@innebandy.se att berörd match är flyttad, hänvisa i mejlet att ni haft kontakt med antigen Stefan Franzén eller Tävlingsjouren.

  3. Flyttad match skall försökas spelas inom 14 dagar från ordinarie matchtillfälle, lagen ska komma överens om datumet. Ingen avgift tas ut för matchflyttning som är relaterad till Corona där förbundet tagit beslut om matchflyttning.Uppdatering 2022-01-03/05

Enligt den information vi har så kan träningsmatcher, matcher samt ordinarie poolspel/sammandrag fortsätta som tidigare dock med skärpta krav runt aktiviteterna, för verksamhet som riktar sig uteslutande mot barn och ungdomar födda 2002 eller senare finns bestämmelser som inte ska tillämpas bla kravet på 10 m2 per person.
Ytterligare skärpning gällande publiken är införd. Att ta in publik (om det är möjligt) eller inte är upp till varje förening att besluta om.

Vi är fullt medvetna om att riktlinjerna kan komma förändras snabbt beroende på smittspridningen.

Svenska Innebandyförbundet har uppdaterat sina riktlinjerna, Läs dem här!

Riktlinjer som avser SmIBFs serierUppdatering 2021-10-08 / 2022-01-05

Tävlingskommittén har beslutat att för vår tävlingsverksamhet gäller:
Vid konstaterad smitta eller misstanke om smitta i lag kan match flyttas efter begäran till förbundet, detta gäller oavsett serienivå, OBS! gäller serier administrerade av Smålands IBF.

Då match ska flyttas efter beslut så är det berörd förening som tar kontakt med motståndarlag samt domarna och meddelar att matchen flyttas pga. covid-19.

Ingen avgift för matchflytt utgår då det gäller Covid-19.

 


Kontaktperson Stefan Franzén, stefan.franzen@innebandy.se, 036 - 34 54 64Frågor och svar

Var hämtar jag mitt Covidpass?

arrow_drop_down_circle

Covidpass finns att hämta på covidbevis.se

Tänk på att det är giltigt i 180 dagar därefter behöver man förnya det.

Vilken app kan jag använda vid Vaccinationsbevis verifiering?

arrow_drop_down_circle

Dokument