Ungdomsspelare i Seniorlag 22/23

Publicerad
Herrar 2.4

Vi får många frågor och nedan urklipp är från tävlingsbestämmelserna som vi följer.

Utdrag ur Svensk Innebandys tävlingsbestämmelser.
§1 a. Ungdomsspelare i seniorlag Förening får endast använda spelare som fyller minst 16 år samma år som spelåret inleds, i tävlingsmatch för seniorlag.

SDF har rätt att bevilja dispens som är individuell och behovsprövad för spelare som fyller 15 år samma år som spelåret inleds för spel i tävlingsmatcher för seniorlag. Med individuell och behovsprövad avses att föreningen inte kan erbjuda spel inom föreningen i annat lag alternativt att spelarunderlaget för föreningens seniorlag är för litet, dvs. dispens ska beviljas för detta.

Dispens ska inte beviljas baserat på en spelares förmåga/utvecklingsbehov.

Antal dispenser per seniorlag får maximalt uppgå till tre (3) per match, samt ska behovsprövas vid minst ett tillfälle per säsong (genom förnyad dispensansökan). Spelare som beviljas dispens får fortsatt delta i seriespel för ungdomslag administrerade av SDF. Spelaren har även rätt att delta i cuper och SM-tävlingar för ungdom/junior. Godkänd dispens gäller även kvalificering till förbundsserie. (ändr. 2021).

SDF har inte rätt att bevilja dispens för spelare som är yngre än 15 år då spelåret inleds. (ändr. 2021).

Att tänka på:
Dispens kan sökas för spelare födda 2007, spelaren får inte delta i match förrän dispensbeslut finns och detta ska kunna uppvisas vid match. Alla spelare med dispens finns på vår hemsida.

Spelare födda 2008 får inte delta i tävlingsmatch seniorlag, och vi som SDF kan inte ge dispens och så gör inte heller Svenska Innebandyförbundet.

VIKTIGT!! Dispens ges inte till spelare för utvecklings skull. Dispensansökan med den typen av motivering avslås.
Vid bedömning om ”litet spelarunderlag” räknar vi antal licenser i iBIS för laget och vår tumregel är 15 utespelare plus 2 målvakter.
Dispens ges för spelare i föreningens lag med lägsta serietillhörighet.

Publicerad av Pernilla Johansson

Godkända Ungdomsspelare i Seniorlag
Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS