Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

SIU i praktiken

Säsongen 2019-20 erbjuds du som ledare att genomföra SIU i praktiken - tränarutbildningar på din förenings hemmaplan. Under tre träffar utbildas och utvecklas du och dina ledarkollegor tillsammans med en instruktör från Skånes IBF, helt utan kostnad för dig som ledare eller din förening.  

SIU i praktiken innebär tre träffar för dig som är ledare på grön (6-9 år), blå (9-12 år) eller röd (12-16 år) nivå i Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). Samtliga träffar genomförs i idrottshall på er hemmaplan med instruktör från Skånes Innebandyförbund och fokuserar på det praktiska ledarskapet i enlighet med SIU. Träffarna tar cirka 3 timmar per tillfälle och kan genomföras kvällstid en vardag eller på en helgförmiddag/-eftermiddag. 

Träff 1
Den första träffen är en praktisk utbildning där vi blandar teori och praktik med tanken att du som deltagare ska få så många praktiska tips som möjligt med dig hem och använda i din dagliga träning. Från utbildningen får du även med dig ett utbildningsmaterial och ett antal övningar. Målet med träffen är att du som ledare ska ha fått med dig konkreta tips på övningar som kan genomföras på ditt lags nivå för att träningarna ni håller i ska ha fokus på spelövningar och hög aktivitetsgrad bland era spelare.

Träff 2
Under den andra träffen kommer instruktören från Skånes Innebandyförbund genomföra en träning med ett av er förenings lag. Under träningen kommer ni ledare observera träningen och göra anteckningar utifrån ett deltagarmaterial. Fokus är motivation, träningsplanering, lärandemetoder, kommunikation och aktivitetsgrad. Efter träningen kommer ni diskutera vad ni observerade och era tankar kring det. Målet med träffen är att du som deltagare ska ha reflekterat över ditt eget ledarskap och fått med dig ännu fler praktiska tips till dina egna framtida träningar.
Denna träff hålls lämpligen 3-6 veckor efter att ni genomfört Träff 1. På detta vis får du som ledare en möjlighet att testa det du lärt dig under första träffen.

Träff 3
Under den tredje träffen så observerar vi en träning som hålls av lagets egna tränare. Samma material används som under träff 2. Vid detta tillfälle har du som deltagare möjlighet att jämföra vad du noterade under träff 2 med vad du observerar under träff 3. Efter träningen blir det en avslutande samling där ni diskuterar de frågor och funderingar ni har haft och vad ni tar med er från utbildningen SIU i Praktiken.
Denna träff hålls lämpligen 4-8 veckor efter att ni genomfört Träff 2.

Anmälan
SIU i praktiken erbjuds helt kostnadsfritt. Om du är intresserad av att er förening ska genomföra SIU i praktiken hör av dig till oss på Skånes Innebandyförbund på ellen.tillman@innebandy.se så kontaktar vi er förening. 
 

Föreningar

Genomfört SIU i praktiken:
Bjärreds IBK
FC Cimrishamn
FC Helsingborg
IBS Svedala
Kävlinge IBK
Röke IBK
Tygelsjö IK

Påbörjat SIU i praktiken:
Hofterup IBF

Anmälan och frågor

Ellen Tillman
ellen.tillman@innebandy.se
040 - 600 59 64

SIU i praktiken erbjuds helt kostnadsfritt. Om du är intresserad av att er förening ska genomföra SIU i praktiken hör av dig till oss på Skånes Innebandyförbund så kontaktar vi er förening.