Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Vi ställde några frågor till Skånelagens ledare

För två veckor sedan släpptes våra distriktslag, Flickor 16 och Pojkar 16, som ska representera Skåne under SDF-SM i Gävle den 3-6 januari 2019.

Vi ställde några frågor till distriktslagskaptenerna Benny Sand och Marcus Hedlund om deras tankar kring sin Flickor 16 trupp och även till Erik Hensfelt och Anders Frisk om deras tankar kring sin Pojkar 16 trupp.

Vad är ert samlade helhetsintryck av tjejerna/killarna som ska representera Skåne? 

Flickor 16 - Vi har fått ihop ett bra gäng med en stor innebandykompetens. Tjejerna har snabbt kommit ihop till ett lag och det märks att de är laddade för kommande uppgifter. 

Pojkar 16 - Killarna har gjort ett bra intryck på oss. Det känns som att vi har lyckats få ihop 18 individer som trivs bra tillsammans och som kommer att bli en stark grupp. Vi har många olika spelartyper vilket är användningsbart för oss. 

I helgen ska ni spela två träningsmatcher mot Västsvenska och Halland, vad är era tankar kring dessa matcher?

Flickor 16 - Helgens matcher är ju en första fingervisning på hur vi ligger till och de ger oss möjligheter att prova lite olika saker inför SDF-SM. Nu möter vi Halland även i gruppspelet i SDF-SM så vi räknar med att de inte kommer vilja avslöja för mycket hemligheter och detsamma gäller för oss. Så vi kommer spela fler matcher på hemmaplan under december för att slipa på det absolut sista.

Pojkar 16 - Framförallt att det är viktiga matcher där vi får mäta oss med andra distriktslag som vi kan stöta på i Gävle också. Spelmässigt har vi lagt fokus på grunder i spelet, powerplay och boxplay så vi vill se att det börjar sitta och att vi tar ytterligare steg som lag nu när vi går in i sista fasen inför SDF-SM.

Hur ser de fortsatta förberedelserna ut fram tills den 2 januari då bussen tar oss till Gävle och SDF-SM?

Flickor 16 - Nu när vi går in i december så blir det ju intensivt med mycket träningar utöver tjejernas egna träningar och matcher i klubblagen. Vi kommer ha ungefär 8-10 träningar inklusive en del träningsmatcher under december och sen är det dags. Vi lånar ju dessa fantastiska spelare från deras klubbar och vi gör vad vi kan för att det inte ska krocka eller störa deras ordinarie verksamhet.

Pojkar 16 - Det är träningar och matcher varje vecka fram till SDF-SM. Vi ska även ha ett läger i mellandagarna. Sen är vi redo för resan till Gävle. 

 

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2018-11-29, kl 11:55