Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Tävlingskonferens

Igår torsdag, 24/3, genomfördes ÖIBF:s Tävlingskonferens på Scandic Frimurarehotellet med 21 stycken föreningar närvarande.

 

Det hade inkommit 7 st motioner till konferensen.

ÖIBF:s förslag om gemensam serie Herrar Division 2 med Södermanland röstades ej igenom. Detsamma för Bergs IK:s motioner om större målbur på Blå nivå och endast spel i ett lag i samma serie på Röd nivå.

Även Borensbergs motion om endast A-lag i våra representationsserier röstade konferensen nej till. Detsamma för IBF Kolmårdens förslag om regelverk för A-lags spelare att deltaga i kvalspel.

Linköping IBS drog tillbaka sin motion om att tydliggöra förutsättningarna för kval samt upp/nedflyttning i våra herrseniorserier. I stället önskades en remittering av eventuella förslag till kval och upp/nedflyttning från TK till våra föreningar vid eventuella sena urdragningar av lag tätt inpå seriestart.

Däremot så röstade konferensen Ja till Linköping IBS:s motion om att vi i samtliga seniorserier skall avgöra våra matcher med straffavgörande vid oavgjort resultat efter full tid och förlängning. Nytt blir att förlängning spelas 10 minuter.

ÖIBF informerade även om arbetet som gjorts med att slopa dagens fysiska matchprotokoll och i stället ersätta dessa med digitala protokoll. SIBF har gjort ett stort jobb i denna fråga och förhoppningsvis är vi i mål med detta redan till kommande säsong.
Till nästa säsong så införs även att vi genomför samtliga matchändringar i iBIS.

Avslutningsvis så presenterade Linköping IBK sina tankar i frågan om den serieutredning som startats för Förbundsserierna, Herr och Dam, efter SIBF:s Tävlingskongress 2020. Här är Linköping IBK öppna för inspel från övriga distriktets föreningar.

Så snart konferensens protokoll och underskrivet och justerat så kommer det att mailas ut till samtliga föreningar.

 

Eventuella frågor rörande Tävlingskonferensen tas med Stefan Nygren

stefan.nygren@innebandy.se 010-476 50 72

short_text    Publicerat av Stefan Nygren 2022-03-25, kl 10:48