Information gällande höstens utbildningar

Information gällande höstens utbildningar
Inför denna säsongen kommer det ske vissa förändringar vad gäller ledarutbildningarna. Svenska Innebandyförbundet har reviderat SIU till SIU 2.0 vilket då naturligt leder till att vi som distrikt ska anpassa oss efter detta.

Nytt för denna säsong är deltagarna kommer att behöva läsa på inför varje utbildningstillfälle genom att få tillgång till allt material digitalt på en webbportal. Vi tror på ett ökat lärande under kurstillfällena om deltagarna är väl förberedda. Då kan kurstillfället gå från en ”föreläsning” till ett diskussionsforum där man utbyter erfarenheter och kunskap. Det innebär samtidigt att vi måste ha lite längre framförhållning när det gäller anmälningsförfarandet. Varje deltagare kommer, en vecka innan utbildningen, få en kod för att logga in i portalen och läsa på inför det fysiska kurstillfället.

I och med SIU 2.0 i antågande så kommer man att revidera även kursernas innehåll. Det kommer att erbjudas en ny GU som kallas SIU 2.0 där man kommer att prata mer ledarskap än tidigare och även en del spel- och träningsupplägg.

Modulerna Innebandyspelaren, Målvakten och Spelsystemet kommer att pausas helt då innehållet i dessa utbildningar inte anses gå ihop med nya SIU 2.0.

Däremot kommer vi erbjuda ”temakvällar” där vi som förbund kommer ut till föreningarna och håller i ett pass för att inspirera och utveckla ledarna i föreningen. Mer info om detta får ni när upplägget är klart.

Ledarlicens
Östergötlands Innebandyförbund tog beslutet att införa en ledarlicens från och med i januari 2014. Ledarlicensen innebär att föreningar med lag på grön, blå och röd nivå i ska ha minst en ledare i båset under matcherna som har en godkänd ledarlicens.

Ledarlicensen är ett bevis på att innehavaren har genomgått minst grundläggande ledarutbildning (GU). Licensen är giltigt i tre år. Därefter är det dags att förnya sin ledarlicens genom att gå en fortbildning. I iBIS hittar ni uppgifter på om man har en licens och hur länge den är giltig.

Det finns givetvis möjlighet för er som redan har gått en grundutbildning (GU) och gå den nya grundutbildningen, SIU 2.0 då ni kommer att få tillgång till övningsbank, skapa er egen bank med ett verktyg som ingår m.m.

Grundutbildning SIU 2.0, 12/9 i Linköping, 19/9 i Norrköping, 25/9 i Mjölby samt 14/10 i Linköping.

Människan Röd, 30/9 i Norrköping

Människan Blå, 27/10 i Linköping

Atleten Röd, 6/10 i Linköping

Atleten Blå, 15/12 i Linköping

Finns det ledare som är på grön nivå och önskar gå någon av utbildningarna människan eller atleten så hör ni av er till Fredrik Sundberg 010 - 476 50 30.

short_text    Skrivet av Robin Andersson 6 oktober 2018