Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Poolspel

POOLSPEL

Åldrar:
Poolspel hålls för mindre barn som inte spelar seriespel. I år är det Flickor och Pojkar födda 2010, 2011 och 2012! 

Spelarbyte:
Spelarbyte sker efter två spelade minuter. Sekretariatet blåser av efter två spelminuter, klockan stannas och spelarbyte sker. Därefter är det tekning på mittpunkt och matchen startar igen. Efter ytterligare två minuter blåses matchen av igen osv.

Matchtid:
Man spelar 2 x 14 minuter med 5 minuters vila mellan halvlekarna.

Domare:
Föreningsdomare (FD) tillämpas vid poolspelen. Utbildade och godkända av förbundets FD instruktörer. Det är bra om föreningens FD ansvarig finns med vid dessa arrangemang. För att hjälpa sina domare i föreningen.

Regler:
SIBF regler och Tävlingsbestämmelser gäller. Med undantag att domarna ej tar utvisning. Vid förseelser som skulle ha genererat i utvisning får domaren och ledaren prata med spelaren om det regelfel han gjort sig skyldig till och byta in en annan spelare. Poolspelen är till för att barnen skall lära sig reglerna.

Spelhall & antal spelare:
Föreningen/laget bokar hallen och bjuder därefter in de lag som ska delta på poolspelet. Gör detta i god tid så ni kan säkerställa att lagen kan delta. 

Nya riktlinjer till i år, Spelplanens mått ska vara 20x16 meter vilket möjliggör att spela på två planer samtidigt. 
4 vs 4 plus målvakt. Detta för att erbjuda barnen en bra spelarutbildning. 

Spelardräkt:
Lagen får om så krävs spela med västar. Det är alltid trevligare för barnen om man har tillgång till ett matchställ. Gästande lag (står som bortalag i schemat) byter tröjfärg.

Arrangören/Laget skall tänka på följande.

Arrangörsansvarig:
Föreningen skall se till att 1 person är ytterst ansvarig för arrangemanget (bör vara någon annan än ledaren, t ex en förälder), Personen i fråga skall vara behjälplig vid förfrågningar från andra lags ledare och föräldrar på spelplatsen.

Sekretariat:
Arrangören skall ordna med 2 personer som sköter ett sekretariat under arrangemanget. (rekommenderas 2+2 så man byter ut dessa efter halva dagen). Den som skall sitta i sekretariatet skall vara medveten om vad man bör kunna. Det är trevligt om man har en speaker som kan hälsa lagen välkomna.

Spelplanen:
Skall vara tillgänglig 30 minuter innan första matchen. Så att sarg, målburar samt mikrofon/klocka är på plats.

Kiosk:
Arrangören skall om möjlighet finns i hallen tillhandahålla med kiosk. Där man erbjuder deltagare/föräldrar möjlighet till enklare förtäring i form av Kaffe, dricka, smörgås, korv mm.

Bollar:
Arrangören tillhandahåller med matchbollar, Uppvärmningsbollar tillhandahålls bara om man har tid och möjlighet till detta. Brukligt är att man inte värmer upp på planen före match.

Övrigt:
* Priser till matchens lirare får inte förkomma.
* Resultatrapportering i hallen under arrangemanget får inte förekomma.
* Resultat från poolspelen ska inte publiceras på hemsidor. 

Rapport av arrangör:
Det är helt upp till arrangören om man vill sammanställa något om arrangemanget. Denna rapport får dock inte innehålla några resultat, mer hur dagen varit och hur kul alla haft det.

Dock skall alltid dåligt uppträdande från tränare/ledare rapporteras för att vi inom förbundet skall kunna göra något åt situationen där ute på arenorna beträffande tränares och ledares dåliga uppförande.
Gäller givetvis föräldrar och funktionärers uppträdande också.

KONTAKTPERSON

Gällande Poolspel så är Jörgen Hallberg kontaktperson på kansliet.
Han stöttar och informerar om frågor uppkommer.

Jörgen når du på 070-510 92 03 eller jorgen.hallberg@innebandy.se

Från Poolspelsträffen