Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Projekt Flick/Dam Innebandy

Arbetet fortskrider

Alla är och har nog varit medvetna om att Innebandyn tappat och fortsätter att tappa spelare på Flick/Dam sidan.
Det är en oroväckande utveckling som vi måste ta tag i och fråga oss, hur vi kan lösa detta?
Första träffen byggdes upp på några huvudrubriker som tidigare nämnts.

*Vår Vision
*NU-Läget
*Problematik
*Varför?

Under vårat andra möte bildade vi en arbetsgrupp:

• Arbetsgruppen lyder under NIBF Styrelse
Eva Engman som anställd utvecklingskonsulent hos NIBF håller ihop arbetet och ”spindeln i nätet” som är ansvarig för dokumentation, rapportering till NIBF Styrelse, kontakter, administration runt om osv.

• Eva Engman NIBF Utvecklingskonsulent
• Veronika Edunger NIBF Styrelse / Notvikens IK
• Jonas Johansson Notvikens IK
• Erika Pirilä IBK Luleå Damsektion / Spelare
• Magnus Andersson Team Kalix IBK Vice ordf.
• Håkan Nyman Team Kalix IBK Sportchef
• Pernilla Boman Öjebyns IBF Flickor 06
• Annika Klefsjö IBK Luleå Flickor Röd/Blå 06-07
• Ev. Luleå SK en representant

Ingår på ett hörn i arb.gr gör också, (som ett bollplank och får ta del och komma med inspel till arbetet) NIBF Distriktslagsledare F16
• Staffan Lindeholm, Roger Ehlin & Jimmie Brandt

• SISU finns med i utv arbetet och kan stötta med kunskap i processen och vissa resurser!

Vi kommer arbeta hårt för att ändra den negativa trenden som råder, det innebär att vi dels ska hitta orsakerna till situationen.

Vi ska hitta nya vägar och arbetssätt som gör att vi får ett positivt resultat.

Det sägs att man inte ska blicka bakåt men här kommer vi göra det i syfte att se vad som sker och varför vi minskar i antal spelare. Identifierar vi "problemen" kommer vi att lösa dem.

Vi ska blicka framåt och skapa ett koncept som gör Innebandyn för flickor och damer hållbar, och som gör att de vill fortsätta längre och att vi får lättare att rekrytera nya utövare.
Vi kommer se över hur andra Förbund jobbar och se om vi där kan få tips och idéer.

Vi måste ha en bredd för att så småningom ha en Elit och det kommer vi att lyckas med.
Redan innan jul ska vi ha en tredje träff och fortsätta arbetet framåt.

Visionen finns och den kommer vi nå fram till!

 

Arbetsgruppens tredje träff 191209

Inför detta möte tog Eva Engman kontakt med Fredrik Bagge Kommunikations- och Utvecklingsansvarig Fast Forward Girls Östergötlands Innebandyförbund.

Fredrik brinner för att utveckla tjejinnebandyn i Östergötland och det är han som skrivit projektplanen och specificerat vad som ska göras i projektet FFG.

Han berättar att de går ut och besöker förskolor och skolor och berättar om sin verksamhet och de ser till att föräldrarna blir engagerade tidigt.

Kika in på Östergötlands innebandyförbunds sida och läs mer om Projektet och FFG.

De har lyckats och det kommer vi också att göra. Alltid bra med tips och idéer av andra län.

Denna kväll bjöd vi även in Linda Karlsson från SISU Utbildarna och hon kom som vanligt med kloka inlägg och tips på hur vi kan gå vidare. Hon kommer vara med oss hela vägen i detta arbete och det är vi glada över.

HUR LÅNGT KOM VI DENNA GÅNGEN?

Vi diskuterade åter igen när vi tappar våra tjejer och konstaterade att vi måste rekrytera under gärna hela året. Inte bara före säsongstart eller under säsongen.

Rekrytering:

- I form av uppsökande verksamhet (skolor mm)
- Informera om vårat NIU
- Samtala med andra idrotter om intresse finns för ett Innebandylag
- Vi kommer även ta fram en grundmall för ett infoblad

Utbildning:

- Utbildade tränare/ledare
- En ständig utveckling av ledare
- Styra så att utbildningar hålls innan eller efter säsongerna

Marknadsföring:

- Arbeta fram ett komplett och färdigt underlag innan seriestarter och delge medier
- Skapa ett koncept för att öka tjejengagemanget
- Bli Missionärer

Vi kom fram till att vi även måste samarbeta mellan idrotterna. Innebandyn kan gå i spetsen och visa att det går att ha samsyn mellan idrotterna.
Skapa mötes platser för de olika idrotterna.

Börja på lokal nivå.

Jobbet går vidare

Nu börjar det hända saker. Vi har arbetat fram en handlingsplan, vi jobbar med en reklamfilm,vi ska ta fram infoblad som alla föreningarna ska använda. Vi ska gå ut i skolor till lågstadiet och informera om Innebandy under samma tid över hela Norrbotten.

Vi ska under Mars månad komma ut med information och infoblad till alla Innebandyföreningar i Norrbotten.
Tanken är att Föreningarna tar kontakt med skolor (lågstadiet) under våren så att rektorer/lärare kan planera in ett besök i detta syfte under hösten.

Vi tror även det hade varit av intresse att starta en Instagram/FB sida där man har möjlighet att lägga in händelser och roliga innebandy klipp från flick/damsidan.

Så vi kommer med mer information och vi hoppas att ALLA är med på detta tåget i jobbet med att behålla våra tjejer som spelar och även rekrytera nya till våran härliga sport!

Vi Höres!!

 

Corona tider.

Ingen har väl missat att det blev ett hastigt slut på säsongen. Men vi fortsätter planera vårat upplägg så vi har det någorlunda klart när vi kan dra igång igen.
Reklamfilmen har ju blivit försenad då verksamheter har stängts osv. Infobladet är på gång. Instagramprofilen kommer förhoppningsvis snart bli klar, den ska startas upp så snart som möjligt av ett gäng aktiva tjejer, så återkommer om det.

Vi hade en plan om att vi skulle kunna presentera och boka in besök till hösten i skolor men vi avvaktar ett tag till då skolorna säkert har fullt upp. Men arbetsgruppen fortsätter sitt arbete.

En tanke om att försöka hålla en gemensam utbildning innan säsongs start i Norrbotten har vi pratat om och det är nåt vi spinner vidare på. Vi jobbar och har möten via den underbara teknik vi har så att vi kan ses utan att träffas, jättebra.

Men som sagt vi jobbar vidare, trots att det blev ett avbrott i Idrotten, men återkommer med mer information framöver.

Ha det bra därute och vi hörs.

TEAMS

Vilken tur att vi har bra teknik, då kan vi fortsätta "träffas" och gå vidare i arbetet.
Onsdag 6 Maj hade vi möte, arbetet går framåt om än lite trögare i dessa Covid 19 tider.

Fokus hamnade på utbildning, att det är viktigt att vi ser till att alla tränare/ledare erbjuds en utbildning. Detta gäller förstås alla som jobbar runt våra lag och inte bara på flicksidan.
Det är ju ett krav att man ska ha en utbildning på minst grundnivå för att delta i båset under match. Detta gäller även materialare osv.

Vi får ta kraft tag på detta.

Vi kommer även försöka få till någon form av utbildning till de som tränar de lite äldre spelarna, eventuellt med Ulf Hallstensson. Detta är dock ännu bara i första planeringsläget.

Tack!

 

ARBETET MED DAM/FLICK FORTSÄTTER

Vi har fortfarande Covid-19 hängande över oss, men vi fortsätter så sakteliga med vårat arbete.

Ni har väl inte missat våran Instagram? In och följ tjejerna i Norrbotten på instagram, "innebandynorra" Här vill vi att flera lag ska lägga in sina roliga och innebandy relaterade händelser, eller bara nåt roligt från en träning. Mejla till eva.engman@innebandy.se
Så får ni användarnamn och lösenord till kontot.

Det hålls en tävling på Instagram på den sidan, vi vill ha in förslag på en fartfylld och lockande slogan som vi kan använda till våra flyers som alla kommer kunna använda när vi kommit ur denna Pandemin.

Tävlingen sker som sagt på Instagram innebandynorra och man tävlar som lag. På Instagram lägger ni även erat tävlingsbidrag. Vi vill ha in era förslag senast 31/12-20. Vinnarna kommer utses efter nyår, så in och tävla, sprid till era lag.
Priset? Hemligt..,

Framöver så kommer vi ordna ett "stormöte" via Teams, där alla som vill, så många som möjligt är välkomna att delta, där kommer informeras om vad vi gör, hur vi jobbar, vad syftet är med arbetsgruppen mm. Här kan man ställa frågor, komma med förslag, tips, ideer osv. Detta möte kommer hållas  6 december kl: 17:00. Vet du redan nu att du vill vara med och lyssna mejla Eva Engman NIBF via länken ovan.

Framåt i arbetet har vi tagit hjälp av Reine Sundqvist Kalix, som är duktig på media, vilka kanaler som är bäst till vilka målgrupper osv. Han kommer hjälpa oss att göra små film intervjuer med spelare i de olika föreningarna, filma lite trix klubba boll på nån tjej osv. Vi är väldigt tacksamma för att han hjälper oss med att kanalisera ut vårat budskap till Norrbotten.

Eva Engman kommer ta telefon kontakt med tränare i föreningarna och se om det finns några tjtjer som kan tänkas ställa upp på detta. Vi kommer använda detta material för att lägga ut på sociala medier osv. Så prata med era tjejer i laget, det kanske vill bli intervjuade 2 st samtidigt, eller visa upp innebandyn i nån form av kortfilm med trix osv.

Så som sagt vi fortsätter att arbeta för att behålla de tjejer vi har och öka på med nya, och det behöver vi alla föreningars hjälp till.

Så haka på.

Allt för denna gången//Vid tangenterna Eva Engman NIBF