Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Två debutanter i herrlandslagets trupp till EFT

Två debutanter finns med i herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour. Storvretas Hampus Ahrén och Kalmarsunds Tobias Lindström är uttagna efter att ha imponerat i säsongsinledningen i Svenska Superligan.
-De har en god chans att spela VM om de fortsätter utvecklas, säger förbundskapten Mikael Hill.

Herrlandslaget åker till Finland för att spela fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour 8-10 november. I dag presenterades truppen på 22 spelare som följer med.

- Vi försöker bygga vidare på det som har varit en stomme i landslaget. Men vi har också valt att ta ut några spelare med mindre eller ingen erfarenhet. Det här är det sista riktiga tillfället att testa inför VM-förberedelserna nästa år, säger förbundskapten Mikael Hill.

Med i truppen finns två debutanter. Storvretas 19-åring Hampus Ahrén, som kan användas både som center och forward, spelade i U19-landslaget så sent som i maj. Då, i U19-VM i kanadensiska Halifax, satt Mikael Hill på läktaren och imponerades av det han såg. Den känslan har sedan fortsatt under de första matcherna i Svenska Superligan.

- Han har gjort ett fint intryck och avtryck i SSL. Han är en spelartyp som vi har saknat och är bra i båda ändar av banan, säger Hill.

Kalmarsunds back Tobias Lindström spelade i U19-landslaget för sex år sedan och gjorde SSL-debut så sent som i höstas när han lämnade allsvenska Salems IF.

- Det är en offensiv back med ett väldigt bra spelsinne. Han följer naturligt med i anfall, men är också van vid att spela liknande försvarsspel som vi gör i landslaget. Han är på väg att träffa den nivå som förväntades av honom inför säsongen, säger Hill och kommenterar de båda debutanterna:

- De har en god chans att spela VM om de fortsätter utvecklas.

Sverige spelar mot Finland, Tjeckien och Schweiz på tre olika orter i Finland. Landskamperna är 2019 års sista. I månadsskiftet januari-februari 2020 spelar Sverige sedan VM-kval i Danmark.

- Efter VM 2018 har vi gjort vissa justeringar både offensivt och defensivt, med fokus på försvarsspelet. Vi vill se nu att de vidareutvecklade idéerna fungerar. Vi kommer jobba lite mer med anfallsspelet den här gången, säger Hill och fortsätter:

-Sätter vi de detaljer i spelet som vi förväntas sätta kommer resultaten av sig själva. Vi åker till Finland för att testa idéer och spelare. Men vi spelar alltid alla enskilda matcher för att vinna, oavsett om det är i Euro Floorball Tour, Finnkampen eller VM.

Spelschema:
8 november 11.45, Sverige-Schweiz (Hämeenlinna)

9 november 18.00, Sverige-Tjeckien (Tammerfors)
10 november 16.30, Sverige-Finland (Vanda)

Truppen:

Målvakter
Jonathan Edling, FC Helsingborg
Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen

Utespelare
Hampus Ahrén, Storvreta IBK
Omar Aldeeb, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Linus Holmgren, IBK Dalen
Oskar Hovlund, Linköping IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Växjö IBK
Tobias Lindström, FBC Kalmarsund
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Emil Nilsen, Jönköpings IK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Sebastian Palmqvist, Mullsjö AIS
Alexander Rudd, Storvreta IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
Jonas Svahn, IBK Dalen

Här hittar du all info om herrarnas EFT 

Foto: Adam Troy

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56