Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Thorengruppen inför SM-finalen: "Kryllar av spelare som gillar dessa matcher"

Thorengruppen IBK har varit svårstoppade under grundserien och tog sig genom slutspelet på sammanlagt sju matcher. Nu laddar de regerande svenska mästarna upp för SM-final igen. Thorengruppens poängmaskin Amanda Delgado Johansson delar med sig av sina tankar om finalen som väntar.

Förra säsongen tog Thorengruppen IBK sig som SSL-nykomlingar till SM-final och det hela inramades av en covid19-pandemi. Finalen spelades i Gavlehovshallen framför tomma läktare och med alla supporters hemma i sofforna. Den här gången är förutsättningarna annorlunda.

– Det känns superkul att få spela ytterligare en final, speciellt med tanke på hur de senaste åren har varit under pandemin. Jag är verkligen extra tacksam över att äntligen få spela i Avicii Arena och framför en stor publik, säger Thorengruppen IBK:s Amanda Delgado Johansson.

För att ta sig till final var Thorengruppen tvungna att först ta sig genom en kvartsfinalserie mot IK Sirius IBK, följt av semifinal mot Västerås Rönnby IBK. Delgado Johansson beskriver slutspelet som en stigande formkurva för Thorengruppens del.

– Vi gör tre stabila matcher i kvartsfinalen och jag tycker det är stabilt även i semifinalserien. Mot Rönnby vann vi tre matcher rätt komfortabelt och trots att vi åkte på en förlust så tycker jag att vi studsar tillbaka bra.

Nu väntar en SM-final mot den stora konkurrenten Pixbo Wallenstam IBK.

– Jag är inte speciellt förvånad över att det blev Pixbo, de har ett otroligt bra lag och vann grundserien. Vi har väl kamperat mot varandra i flera år så det känns inte mer än rätt att det är vi två som möts i finalen, säger Amanda Delgado Johansson.

Lördagens final blir den tredje gången på ett års tid som Thorengruppen och Pixbo gör upp om guldmedaljer. Umeålaget gick segrande ur både förra säsongens SM-final och Svenska Cupen i höstas, men i de två mötena i grundserien var Pixbo vassare. Delgado Johansson menar att Thorengruppens bredd och spets kommer göra att vågskålen tippar åt deras håll på lördag.

– Vi har ett otroligt bra lag som också kryllar av spelare som gillar att spela såna här matcher. Så jag skulle säga att vi har fler matchvinnare på förhand, säger Amanda Delgado Johansson.

SM-finalen går av stapeln lördag den 23:e april i Avicii Arena och biljetter går att köpa här. Damernas match spelas 12.10 och sänds på SVT1, SVT Play och SportExpressen.

short_text    Publicerat av Maja Olsen 2022-04-21, kl 12:50