Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Svensk Innebandy bjuder in de Gävlebor som drabbades under översvämningarna

I augusti drabbades Gävle kommun av ett regnoväder som resulterade i en tragedi där vägar, byggnader och hus svämmades över. Svensk Innebandy har under flera tillfällen genomfört arrangemang i Gävle, från parasportskonferens till distriktslags-SM och senast SM-finalen, och upplevt den fina innebandy- och evenemangsstad som Gävle är. Nu vill Svensk Innebandy göra lite mer, för att ge tillbaka till staden som hjälpt oss höja upplevelsen av innebandyn. Därför bjuder vi in dem som drabbades av översvämningarna till Svenska Cupen-finalen som hedersgäster.

– Som representanter för en idrott med sitt ursprung i glädjen att samarbeta och hjälpa varandra var det omöjligt att inte bli både bestört och berörd av de scener som utspelade sig i Gävle under augusti. Bilderna på översvämmade vägar och bostadsområden var starka, säger Stefan Jonasson, marknads och arrangemangschef på Svensk Innebandy och fortsätter:

-Det kändes i hjärtat. Vi säger att vi vill vara ”mer än en sport” och det vill vi få till handling så ofta vi bara kan. Innebandy ska vara en sport för alla och vi hoppas att vi med den här inbjudan kan bjuda på en härlig upplevelse och även öppna upp dörren till vår sport för några nya personer.

Många av de drabbade har fortfarande inte fått sina hem återställda och står med en oro inför hur deras hus och lägenheter kommer att klara av vintern. Inbjudan till Svenska Cupen-finalen är tänkt att fungera som ett andrum i deras vardag. Därför hjälper Gävle kommun till att möjliggöra initiativet. Vi ser otroligt mycket fram emot denna historiska första finalen av Svenska Cupen och hoppas att ni vill vara en del av den.

Årets upplaga av Svenska Cupen är den första i ordningen och finalen, som spelas 6/11 i Gavlehovshallen i Gävle, sammanfaller med firandet av Svenska Innebandyförbundets 40-årsdag.

Återigen, till alla er som drabbades av översvämningen: Ni och era familjer är hjärtligt välkomna till Gavlehovshallen den 6 november. Vi hoppas ni ska komma att älska sporten lika mycket som vi!

Finalerna
Damernas final spelas kl. 12.00, där Pixbo Wallenstam IBK möter Thorengruppen IBK i en repris av förra säsongens SM-final som spelades just i Gävle. (Ej bestämt vilka som spelar som hemma/bortalag ännu.)

Herrarnas final spelas kl. 15.00, där Pixbo Wallenstam IBK möter Växjö IBK. (Ej bestämt vilka som spelar som hemma/bortalag ännu.)

Läs mer om Svenska Cupen här.

Här anmäler sig Gävlebor för att ta del av inbjudan ovan. (Formulär)


short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-10-29, kl 10:00