Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Sök till RIG och NIU

För dig som vill kombinera innebandysatsning och gymnasiestudier finns Riksinnebandygymnasiet (RIG) och Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU).

Varje år ansöker ca 200 elever till RIG och ca 1200 elever till landets omkring 30 NIU skolor. Nu och fram tills 1 december är ansökan öppen, så om du är intresserad - tveka inte att söka.

I år kommer RIG-uttagningen att ske på ett lite annorlunda sätt. Under några dagar i höst kommer ett läger arrangeras för spelare som vill söka in till RIG. Uttagningen kommer att genomföras 28-30/10 för flickor och 30/10-1/11 för pojkar i IFU Arena i Uppsala.

Uppsalalägret är steg 1 i uttagningsprocessen och ifrån det lägret kan spelaren komma att erbjudas plats i RIG-uttagning steg 2 i Umeå, som genomförs i slutet av januari. Lägret i höst ska ses som en möjlighet att visa upp sig för instruktörerna och är inte obligatorisk för att nå steg 2.

Spelare som blir uttagna till RIG:s-uttagningsdagar (Steg 1) kommer få en separat kallelse hem under v.41.

OBS: Det är begränsat antal platser till Uppsalalägret på grund av Covid19. För att bli antagen till Uppsalalägret (steg 1) måste ansökan till RIG gjorts, du gör din ansökan här.
Här hittar du ansökan till Uppsalalägret.

Läs mer om gymnasierna
Läs mer om RIG 
Läs mer om NIU
Sök till RIG
Läs mer om RIGs uttagningsdagar
Sök till NIU  

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56